25n
25N
25N

Puig aposta per mantindre l'estat d'alarma però demana "major capacitat de decisió" per a les CCAA

Víctor Martínez

Puig aposta per mantindre l'estat d'alarma però demana "major capacitat de decisió" per a les CCAA
24/05/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha traslladat al president del Govern central, Pedro Sánchez, que és “partidari de mantindre l’estat d’alarma en l’últim tram de la desescalada” i, al mateix temps, ha demanat que “s’avance ràpidament en una major capacitat de decisió de les comunitats autònomes”.

Així ho ha explicat Puig en una roda de premsa després de participar en la reunió de Sánchez amb els presidents de les comunitats autònomes per a tractar la crisi del coronavirus. En aquesta trobada, Pedro Sánchez els ha comunicat que si l’evolució de la pandèmia és positiva i si res es torça, moltes comunitats estaran fora de l’estat d’alarma al llarg dels pròxims dies.

Sobre aquest tema, Puig ha manifestat que des de la Generalitat són “partidaris de mantindre l’estat d’alarma en l’últim tram de la desescalada” perquè “la contenció de la mobilitat ha sigut decisiva per a frenar el contagi” del virus.

En canvi, el que ha reclamat és que “s’avance ràpidament en una major capacitat de decisió de les comunitats autònomes”, ja que cadascuna té “realitats diferents”. Puig ha assegurat que Sánchez s’ha mostrat “receptiu” davant aquesta petició.

En concret, el ‘president’ demana aquesta major capacitat de decisió en àmbits com la regulació dels horaris, l’ús de les platges, els límits provincials o limitar l’esport a un municipi, un ventall de qüestions que, al seu judici, “poden decidir-se ja en l’àmbit autonòmic”.

Unes altres de les qüestions que ha abordat Ximo Puig durant la reunió és la necessitat de configurar un marc legal general per a agilitar les inversions. “Hi ha lleis que si no es canvien fan que els passos siguen massa llargs i no estem per a perdre el temps”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × dos =

caixaontinyent
Informacion coronavirus
paterna