25n
25N
25N

Puig aposta perquè el cooperativisme tinga més influència en tots els sectors

Puig aposta perquè el cooperativisme tinga més influència en tots els sectors
05/03/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apostat perquè el cooperativisme tinga més influència en tots els sectors, al mateix temps que ha destacat la seua capacitat per a crear empreses “altament competitives i rendibles”.

Puig ha assegurat que en aquests temps “cooperar és l’eixida més intel·ligent” i que aquest model de negoci, no sols és líder en el sector agrícola, sinó que també està present en l’àmbit energètic i industrial.

Així ho ha manifestat en el lliurament dels XIII Premis Pepe Miquel que organitza la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana, on ha reivindicat la igualtat d’oportunitats i la convivència de “diferents maneres d’entendre l’economia”.

El titular del Consell ha recordat que la Constitució defineix Espanya com “una economia social de mercat” i que “no es pot entendre l’economia sense tindre present que forma part d’un contingut social”.

En aquest sentit, ha assegurat que els corrents que advoquen per un neoliberalisme radical i que pensen que “només el benefici és el que fa avançar el món” no pot generar “convivència i cohesió”.

Puig també ha assenyalat que el cooperativisme és “fonamental” pel pes real que té en l’economia valenciana, atés que la seua activitat representa el 6,2% del PIB autonòmic i factura 6.500 milions d’euros. Prova d’això, ha apuntat el president, és que dues de les cinc grans empreses de la Comunitat Valenciana són cooperatives.

Així mateix, el titular de l’Executiu autonòmic ha subratllat “la capil·laritat en el territori” del cooperativisme i com és “essencial” en la lluita contra la despoblació. En el territori valencià existeixen prop de 2.500 cooperatives, de les quals són membres 2,5 milions de valencians i valencianes.

“Si no hi ha hagut més despoblació ha sigut gràcies al cooperativisme”, ha afirmat Puig, qui ha explicat que aquest model empresarial ofereix moltes possibilitats per a “recuperar territori perdut”.

Persones premiades

En aquesta edició, la periodista Silvia Soria ha rebut el Premi a la Comunicació Responsable pel programa radiofònic El Forcat. Per part seua, el director del Centre Internacional d’Investigació i Informació sobre l’Economia Pública, Social i Cooperativa, José Luis Montsó, ha recollit el guardó a la Trajectòria Cooperativa, en considerar-lo el jurat una referència internacional en la investigació sobre el cooperativisme.

A l’acte també ha assistit el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =