caixa popular

Puig aposta per reformar la Constitució per a aconseguir 'un nou encaix territorial'

Puig aposta per reformar la Constitució per a aconseguir 'un nou encaix territorial'
06/12/2016 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la necessitat d’actualitzar la Constitució, a la qual ha qualificat d'”història d’èxit”, per a aconseguir “un nou encaix territorial” en un projecte comú, i ha advocat per afrontar aquesta reforma amb “tranquil·litat” i “assossec”.

En la celebració del XXXVIII aniversari de la Constitució en la Ciutat de la Llum d’Alacant, el cap del Consell ha recordat l’acord cívic entorn dels valors de la Carta Magna i ha advertit que el “contracte social no és mai infinit i qui ho signa, el poble sobirà, té dret a decidir sobre la seua actualització”.

Puig, que ha estat acompanyat en l’acte pels membres del Consell, ha incidit en la importància d’aconseguir una “reforma com a resposta a la por” i ha assegurat que la Constitució “marca objectius” compartits, que han de ser efectius.

Així mateix, el President ha defensat la necessitat de celebrar el significat històric de la Constitució. “Commemorar aquesta efemèride és molt més que alçar la nostra veu: és donar un crit per la llibertat”, ha remarcat.

En aquest sentit, el cap del Consell ha apostat pel “patriotisme constitucional” per a superar els reptes actuals del frontisme, la desigualtat i la diversitat territorial. Tot això basat en la “identificació constant amb els valors universals dels drets humans, de la llibertat, de la igualtat, de la solidaritat”.

D’altra banda, el cap del Consell ha insistit en la importància dels Governs plurals i ha ressaltat l’exemple valencià, on la diversitat política ha produït un “millor espai de diàleg” i ha demostrat que l’estabilitat no es troba en la uniformitat sinó en l’acord entre diferents postures.

Sobre el repte de conjugar la igualtat entre persones amb la diversitat entre territoris, Puig ha animat als valencians i valencianes al fet que, “tots a una veu”, defensen davant el Govern central “un finançament just i adequada” a les necessitats de la Comunitat.

A més, el President ha atorgat la distinció de la Generalitat a l’organització Cruz Roja i a Javier de Lucas, catedràtic de Filosofia del Dret i Filosofia Política de la UV, en reconeixement a la seua labor.

Etiquetes


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + dotze =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris