caixa popular

Puig diu que per al Consell és "absolutament irrenunciable" que a partir de 2019 l'AP-7 siga gratuïta

Puig diu que per al Consell és "absolutament irrenunciable" que a partir de 2019 l'AP-7 siga gratuïta
26/10/2018 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat que per al Govern valencià és “absolutament irrenunciable” que a partir de 2019 l’AP-7 siga gratuïta.

Puig ha realitzat aquestes declaracions davant els mitjans durant la seua visita a l’aeroport de Castelló en ser preguntat si creia que el ministre de Foment, José Luis Ábalos, havia reculat respecte a la gratuitad de l’AP-7 en les declaracions que va realitzar recentment en el Congrés dels Diputats.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que “no es tracta d’una reculada, allò que es va fer va ser una anàlisi general del finançament de les infraestructures, però, en qualsevol cas, per a nosaltres és absolutament irrenunciable que a partir de 2019 siga gratuïta l’AP-7”.

Respecte a si el ministre no havia assegurat que l’AP-7 anara a ser totalment gratuïta, el President ha indicat que poden fer-se interpretacions “diverses”: “no sé exactament la literalitat de les seues declaracions, però crec que feia referència al fet que en el futur les vies d’alta capacitat han de tindre algun suport de caràcter financer”, i -segons Puig- “és un debat interessant que s’ha de mantindre, però ara del que parlem és que en 2019 s’ha d’alliberar l’AP-7, i eixa és la nostra posició abans, ara i sempre”.

Quant a si se’n va a instar el ministre a accelerar el procés de les bonificacions en l’AP-7, el president de la Generalitat ha subratllat que en la mateixa declaració el ministre va fer referència al fet que se n’anava a engegar ràpidament, “i crec que és una qüestió que per a nosaltres és bàsica”.

COMPROMÍS

“Crec que el compromís existeix i espere que el més ràpidament possible es pose en funcionament”, ha apuntat Puig, qui ha recordat que està pendent una reunió entre la consellera i el secretari general d’Infraestructures que espera que es produïsca “el més ràpidament possible” perquè, -ha apuntat- “més enllà de la liberalització dels peatges hi ha un element que ens interessa molt especialment que és tota la connectivitat de la nova AP-7”.

Aquesta reunió pendent és “molt important”, ha manifestat Puig, qui ha aclarit que ja han indicat al Ministeri quals són les posicions del Consell respecte a quines infraestructures són necessàries “per a donar-li major capacitat d’aprofitament de la infraestructura quan estiga lliure de peatge”.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 4 =