25n
25N
25N

Puig anuncia que el Consell presentarà la setmana vinent les bases del pla Vega Renhace per a la planificació del futur de la comarca

Puig anuncia que el Consell presentarà la setmana vinent les bases del pla Vega Renhace per a la planificació del futur de la comarca
20/01/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la setmana vinent el Consell presentarà les bases del pla Vega Renhace per a la planificació del futur de la comarca del sud.

A més, ha avançat la creació d’un “full de ruta comú” entre el Pla Vega Renhace i el Pla d’Acció Territorial per a desenvolupar totes les “infraestructures necessàries” en la zona.

Així s’ha pronunciat després de l’audiència al Palau amb els comissionats per a la coordinació de les actuacions relacionades amb el Pla Vega Renhace, Antonio Alonso i Jorge Olcina, a quines ha agraït el seu treball.

Els comissionats, per part seua, han explicat que l’objectiu és convertir a la Vega Baixa en un territori resistent i resilient enfront dels episodis meteorològics extrems, que augmentaran la seua freqüència en les pròximes dècades a conseqüència del canvi climàtic.

Al mateix temps, els comissionats han assenyalat la meta de buscar el consens per a establir les bases socioeconòmiques de la Vega Baixa de les pròximes dècades.

El titular del Consell ha assegurat que aquest pla és “una possibilitat de reconnexió del conjunt de la Comunitat Valenciana” i que el propòsit és “actuar amb intel·ligència i sumant tots els recursos disponibles i buscant nous”.

“És fonamental la planificació”, ha assegurat Puig, qui ha afegit que amb el “full de ruta comú” entre el Pla Vega Renhace i el Pla d’Acció Territorial es desenvoluparan totes les “infraestructures necessàries”, tan hidràuliques com aquelles que “ajuden l’economia” a generar oportunitats.

Al mateix temps, ha assegurat que “es garantiran els serveis públics de qualitat” en les zones afectades i que les actuacions es coordinaran, complementaran i impulsaran “des del propi territori”.

Així mateix, el president ha recordat que hi ha “al voltant de 143 milions d’euros compromesos per part de la Generalitat”, destinats a les actuacions de caràcter immediat, i que quasi 4.000 persones han rebut ja les ajudes directes. A més, ha anunciat que en les pròximes setmanes s’aprovarà un decret sobre les actuacions que es duran a terme en agricultura.

“Continuarem donant resposta al que ha sigut una desgràcia”, ha afegit Puig, després d’afirmar que “ha de servir perquè se sàpia que la Vega Baixa és fonamental per a la Comunitat Valenciana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + tres =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud