25n
25N
25N

Puig anuncia que presentarà al TSJ el toc de queda per a la Comunitat Valenciana en les pròximes 48h

D’aquesta manera, la Comunitat s’avançaria amb unes mesures de prevenció davant el cap de setmana de Halloween i Tots Sants

Puig anuncia que presentarà al TSJ el toc de queda per a la Comunitat Valenciana en les pròximes 48h
22/10/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que ha encarregat a l’Advocacia de la Generalitat i a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública l’elaboració d’una resolució mitjançant la qual es puga restringir la mobilitat nocturna en tota la Comunitat Valenciana entre les 00.00 i les 06.00 hores fins al pròxim 9 de desembre, després que no hi haja hagut una posició a escala estatal sobre aquesta mateixa qüestió en el Consell Interterritorial celebrat aquest dijous 22 d’octubre. “Esperarem que es puga produir una decisió comuna, però els esperarem fent camí”, ha insistit Puig.

Puig: ‘No es descarta demanar l’estat d’alarma’

La resolució, que segons ha anunciat el mateix president de la Generalitat, es presentarà al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en les pròximes 48 hores haurà d’esperar la seua ratificació per part del mateix TSJCV per a poder aplicar-ho en els primers dies de la setmana vinent, aplicant així aquesta mesura excepcional amb anterioritat a l’últim cap de setmana d’octubre, el qual coincideix amb la celebració de Halloween. En cas que no siga així, Puig ha assegurat que “en absolut” es descarta adoptar cap altre instrument, com sol·licitar l’estat d’alarma, si bé ha subratllat que s’argumentarà “prou” la resolució perquè no es rebutge.

Així s’ha pronunciat Puig en una roda de premsa conjunta amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, després del que ha descrit com una “jornada intensa” en la qual s’ha reunit amb els síndics dels grups parlamentaris en les Corts, la patronal d’empresaris, agents socials i sindicats i també s’ha celebrat un ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS).

‘Som la comunitat que menys incidència té, però no estem bé’

Així, encara que ha assenyalat que la Comunitat té menys incidència que la majoria de les Comunitats Autònomes, “no estem bé” i en les últimes setmanes s’ha incrementat tant el nombre de casos com la pressió assistencial: un 45 per cent més d’incidència; un creixement del 97% de la xifra d’hospitalitzats a l’octubre i un 65% més de pacients ingressats en UCI.

En aquest context, i a pesar que ha advocat per “fugir de l’alarmisme” però també de la “irresponsabilitat”, ha apuntat que els hospitals valencians van arribar a tenir 2.189 pacients hospitalitzats i 386 en UCI, i avui hi ha 776 i 117, respectivament, “som a temps de prendre decisions i el farem”. Els objectius són: frenar el virus, evitar l’adopció de mesures més dures i arribar a les setmanes prèvies al Nadal amb la millor situació possible davant l’augment de l’activitat comercial i mobilitat en aquestes dates.

Així, ha indicat que esperava una “solució comuna” en el Consell Interterritorial, “però no ha estat així, i la Comunitat Valenciana prendrà les seues decisions”. “Esperarem que es puga produir la decisió comuna però els esperarem fent camí”, ha afegit.

‘A més del toc de queda anunciarem noves restriccions, però de moment no es planteja tancar l’hostaleria’

Per això, ha realitzat l’encàrrec a l’Advocacia i a la Conselleria, que elaborarà a més mesures addicionals que es publicaran juntament amb la resolució, i que, segons ha concretat la mateixa Ana Barceló, “donaran suport a la mesura general de restricció de la mobilitat” i en la direcció d’evitar la propagació del virus en espais coneguts, com són l’àmbit familiar i social. No obstant això, ha demanat no avançar-les, ja que estan acabant-les encara que ha avançat que aniran en camí de vigilar situacions com els ‘tardeos’.

Sobre aquest tema, Puig ha apuntat que la voluntat és que tot es faça “en els pròxims dies” perquè també s’aveïnen festes com Halloween i, segons ha admés, “cada cap de setmana és una oportunitat” per a fer coses normals i fonamentals però que ara “cal restringir” per a no “estar pitjor”. “I la perspectiva diu que anem a pitjor, per la qual cosa hem de prendre decisions ara”, ha recalcat, al mateix temps que ha subratllat que la Comunitat també va ser la primera en el seu moment a tancar bars i locals d’oci.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 12 =