25n
25N
25N

Ximo Puig anuncia que els professionals sanitaris disposaran de 229 taxis gratuïts per a facilitar els seus desplaçaments i atendre visites a domicili

Avança que el servei s’iniciarà aquest dilluns en els departaments de la Fe, Doctor Peset, Hospital General, Manises i El Clínic, a València; Castelló General i La Plana, a Castelló; i General, Sant Joan i Marina Baja, a Alacant

Carles Desfilis

Ximo Puig anuncia que els professionals sanitaris disposaran de 229 taxis gratuïts per a facilitar els seus desplaçaments i atendre visites a domicili
28/03/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que els professionals sanitaris disposaran de 229 taxis gratuïts per a facilitar els seus desplaçaments i atendre visites a domicili. El cap del Consell ha anunciat aquesta mesura després de reunir-se, mitjançant videoconferència, amb tots els gerents dels hospitals públics de la Comunitat Valenciana, amb els quals ha analitzat, un a un, la situació i avaluat les seues necessitats, al mateix temps que els ha traslladat el seu agraïment i suport per la labor que estan realitzant en la lluita contra el coronavirus.

La iniciativa ha sigut possible gràcies a l’acord aconseguit entre la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i el sector del taxi, de manera que el departament que dirigeix el conseller Arcadi España coordinarà, dins del recentment creat ‘Grup de Mobilitat i Transport Sanitari’ (MITS), un servei de taxis a demanda per a facilitar que el personal sanitari de centres d’atenció primària i hospitals puguen realitzar visites a domicili, així com qualsevol desplaçament necessari de personal sanitari, com el trasllat entre centres.

Aquesta nova mesura, que donarà resposta a les necessitats plantejades per la Conselleria de Sanitat Universitat i Salut Pública, començarà a funcionar aquest dilluns en els departaments sanitaris de la Fe, Hospital General, Manises, Doctor Peset i El Clínic, a València; Castelló General i La Plana, a Castelló; i General, Sant Joan i Marina Baja, a Alacant, per a progressivament donar servei a la resta de departaments de tota la Comunitat.

En total, la Conselleria de Mobilitat posarà 229 taxis al servei dels departaments sanitaris de València, Alacant i Castelló per a realitzar desplaçaments en horari de les 9 hores a les 17 hores.

El president ha destacat que aquesta mesura, que s’uneix a l’adoptada fa uns dies de facilitar hotels per al personal sanitari amb la finalitat de garantir el seu descans i la seguretat dels seus familiars, reforça “el suport de la Generalitat a uns professionals que són l’exèrcit real en la lluita contra aquesta pandèmia terrible”. A més, ha expressat el seu “profund agraïment” al sector del taxi “per aquesta voluntat d’ajudar i de cooperar, facilitant al màxim el treball del personal sanitari”.

Arcadi España ha insistit que aquesta mesura “pretén facilitar al màxim la mobilitat del personal sanitari, garantint el seu trasllat a qualsevol domicili particular al més prompte possible perquè un major nombre de pacients puga rebre atenció sanitària”. El conseller ha reiterat el seu “agraïment i reconeixement als professionals del transport, i especialment al sector del taxi, per la seua dedicació i compromís en aquesta situació de crisi sanitària, així com per la seua disposició i voluntat, fonamental per a garantir la prestació d’aquest servei».

Així funciona el servei

El procediment d’aquest servei de taxis a demanda estableix que el propi departament sanitari comunicarà diàriament al telèfon habilitat per a això per la ràdio emissora la llista de centres de salut, especialitats o hospitals que necessitaran aquest servei. A partir d’aqueix moment, cada centre sanitari contactarà directament amb la ràdio emissora quan precise un servei mitjançant el codi associat al seu departament sanitari, d’aquesta manera s’enviarà al més prompte possible un taxi a les instal·lacions i acompanyarà al professional sanitari al llarg del seu desplaçament.

El propi sanitari facilitarà al seu centre el tiquet de la carrera, que serà costejat íntegrament per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat després d’haver acordat prèviament un preu tancat per hora amb el sector.

Reunió amb els gerents d’hospitals

Durant la reunió amb els gerents dels hospitals públics de la Comunitat Valenciana, el president de la Generalitat ha repassat la situació actual i com cada centre sanitari s’ha organitzat, així com les seues necessitats de material. “Estem en una situació de tensió però, al mateix temps, s’està donant resposta a aquesta pandèmia terrible”, ha destacat el titular de la Generalitat, que ha traslladat el seu “agraïment i suport” als responsables dels centres “perquè estan treballant de manera intensa i coordinant els equips”, així com al conjunt del personal de la Sanitat per l'”extraordinària labor que està desenvolupant”.

El cap del Consell ha traslladat als gerents dels hospitals la forma com la Generalitat, de manera coordinada amb el Govern, s’està aprovisionant de material i traslladant-lo de manera immediata als hospitals, tal com ha ocorregut aquesta setmana amb l’arribada d’un primer avió de la Xina. A més, els ha avançat que hui mateix ha eixit del país asiàtic el segon avió, al qual seguiran almenys altres dos al llarg dels pròxims dies.

El president ha constatat que els professionals sanitaris agraeixen l’aplaudiment que cada dia els valencians i valencianes els tributen des dels balcons, i ha demanat que aqueixa mostra de reconeixement continue. “Els professionals s’emocionen amb aqueix homenatge. És molt important que es mantinga aqueixa connexió dels valencians i valencianes amb la gent que ens cuida”, ha ressaltat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 10 =