25n
25N
25N

Puig anuncia que en els pròxims dies es decidirà sobre l'ampliació de l'ús obligatori de la mascareta

Puig anuncia que en els pròxims dies es decidirà sobre l'ampliació de l'ús obligatori de la mascareta
15/07/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que en els pròxims dies s’adoptarà una decisió sobre si s’amplia l’obligatorietat per a portar la mascareta en qualsevol espai públic, tal com s’ha establit en comunitats limítrofes. En qualsevol cas, ha recordat que el seu ús ja és obligatori en la Comunitat Valenciana en espais com el transport públic o allí on no es pot respectar la distància de seguretat mínima.

No obstant això, ha mantingut que s’està estudiant aqueixa possibilitat d’ampliació però ha precisat que cal valorar les “conseqüències”. A preguntes dels mitjans en el Districte Digital d’Alacant, Puig ha dit que es tracta d'”equilibrar” allò que té a veure “amb la salut” i “les repercussions econòmiques”.

No obstant això, ha comunicat que al llarg dels pròxims dies s’adoptaran decisions sobre aqueixa qüestió i sobre unes altres que tenen a veure “amb els aforaments”, de manera que es permeta una certa “flexibilitat” si s’adopta l’ús de la mascareta.

Així mateix, ha incidit en què la Comunitat Valenciana està “fent el seu treball” en matèria de detecció “precoç” dels contagis que és l’aspecte “més important” en la lluita contra la pandèmia. “Encapsular els brots, que sabem que hi haurà”, ha incidit.

“Cal ser conscients que la pandèmia és ací fora”, ha comentat i ha recordat que cal “conviure” amb el virus, per al que ha sol·licitat “la màxima prudència i corresponsabilitat”, perquè no hi haurà “un policia darrere de cada persona, perquè tampoc té sentit”.

Així, ha recordat que case el 40% dels nous contagis s’estan produint en ambients familiars. Amb tot, ha subratllat que els valencians van ser “extraordinàriament responsables” quan el 92% dels ciutadans van complir el confinament. “Confie en la ciutadania, i la immensa majoria estan seguint les recomanacions”, ha dit.

SOCIETAT SENSE RISC

Finalment, qüestionat pels brots en la Comunitat Valenciana, Ximo Puig ha sostingut que estan “controlats”, encara que la societat sense risc “no existeix”.

“Hui dia, els brots, el de Fortaleny també, són famílies i es poden encapsular adequadament”, ha comentat i s’ha referit a les xifres “molt baixes” per hospitalització, però “d’això no es pot fer el més mínim triomfalisme”.

Així mateix, ha demanat que es mantinguen les distàncies de seguretat, es ventilen els espais i s’assegure “la distància interpersonal” per “interés general”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 2 =

bombers
CCCC
Valencia activa