25n
25N
25N

Puig anuncia que la Generalitat aprovarà al juliol un decret llei per a facilitar la inversió en energia fotovoltaica a la Comunitat Valenciana

Puig anuncia que la Generalitat aprovarà al juliol un decret llei per a facilitar la inversió en energia fotovoltaica a la Comunitat Valenciana
17/06/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell aprovarà al juliol un decret llei per a facilitar la inversió en energia fotovoltaica amb el qual es pretén que la Comunitat siga “referència” en aquest àmbit i que s’emmarca en l’objectiu d’aconseguir que en 2030 el 100% o, almenys, el 90% de l’energia que es genere en el territori valencià siga neta.

El president ha realitzat aquestes declaracions durant la visita a la planta d’energia fotovoltaica de X-Elio a Xixona, el major parc d’aquestes característiques de la Comunitat Valenciana, un recorregut en el qual ha estat acompanyat, entre altres persones, pel CEO de l’empresa, Lluís Noguera, i per l’alcaldessa de la població, Isabel López.

Ximo Puig ha reivindicat la necessitat d’impulsar un “Pacte Verd” valencià i de participar en un altre acord d’aquestes característiques a nivell estatal per a aprofitar l'”enorme oportunitat” que representa el suport de la UE a la inversió en energies renovables. Per això, ha subratllat que la Generalitat farà un pas més en la línia del ja iniciat en la llei d’Acompanyament als Pressupostos, que va introduir canvis normatius per a facilitar les instal·lacions fotovoltaiques.

En aquest sentit, ha avançat que la nova normativa en la qual ja treballen les conselleries d’Economia Sostenible; Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i Política Territorial definirà els parcs fotovoltaics com a inversió estratègica i tractarà d’establir les bases per a facilitar al “màxim la inversió” i eliminar “enutjosos tràmits” que no contribueixen a generar seguretat.

El president ha indicat que la UE “pot presumir de ser l’espai polític més important en defensa de la lluita contra el canvi climàtic” i ha afegit que cada administració, des del seu àmbit de responsabilitat, ha d'”estrényer l’accelerador definitivament” per a posar en marxa les transformacions que permeten una transició ecològica.

“Cal canviar estructures administratives i arquitectures normatives que no han funcionat”. En aquest sentit, s’ha mostrat partidari de “trencar eixes costures” que han “impedit” que es faça de les energies renovables una indústria competitiva que ajude a superar la dependència del combustible fòssil.

“És el moment de fer-lo”, ha indicat el president, atés que, a l’hora d’aprofitar les actuals oportunitats, “no ens juguem les futures eleccions, sinó les futures generacions”. En aquest sentit, ha advocat per incloure aquest objectiu en els plans per a la reactivació econòmica, de manera que s’aposte per la transició ecològica de manera coordinada amb els ajuntaments.

Puig ha considerat en aquest sentit un “exemple” del treball en favor de l’impuls de l’energia fotovoltaica el desenvolupat per X-Elio i per l’Ajuntament de Xixona.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − huit =