25n
25N
25N

Ximo Puig avança que es presentarà en breu el projecte de llei del Fons de Cooperació Municipal

Ximo Puig avança que es presentarà en breu el projecte de llei del Fons de Cooperació Municipal
04/09/2019 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que es presentarà en breu el projecte de llei que regularà el Fons de Cooperació Municipal i ha mostrat la seua disposició a consensuar-lo prèviament amb les diputacions provincials i amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies amb la finalitat de dotar d’estabilitat a aquest instrument de finançament local que busca acabar amb el “clientelisme” en la concessió d’ajudes i “garantir la capacitat dels ajuntaments per a definir el seu futur”.

Així s’ha manifestat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de rebre en audiència al president de la Diputació de Castelló, José Martí, una reunió amb la qual ha tancat la ronda de contactes amb els tres presidents de les diputacions provincials.

Puig ha destacat la “bona predisposició” dels presidents de les diputacions de València, Castelló i Alacant a consolidar el Fons de Cooperació Municipal. Tal com ha recordat Puig, “és una qüestió fonamental que s’havia acordat l’any 2000 i que ja recollia l’Estatut d’Autonomia, però no ha sigut fins a la passada legislatura quan s’ha posat en funcionament”.

L’objectiu del projecte de llei del Fons de Cooperació Municipal és garantir una estabilitat econòmica als ajuntaments perquè tinguen major capacitat de definir el seu propi futur i evitar així el “clientelisme”, ha explicat el responsable del Consell.

Així mateix, el president ha anunciat la constitució de tres comissions bilaterals entre la Generalitat i cadascuna de les corporacions provincials per a tractar de forma conjunta diferents assumptes que afecten la societat valenciana “en moments de conflicte o de suma”.

Lluita contra la despoblació

A més, Puig ha assenyalat que la lluita contra la despoblació s’ha tractat especialment en aquesta reunió amb el president de la Diputació de Castelló posat que “en aquesta província s’ha creat una clivella poblacional entre la costa i l’interior” amb efectes notoris.

“Aquesta és la legislatura de la lluita contra la despoblació i la Generalitat, a través de la recent Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant) i la col·laboració amb les tres corporacions provincials, intentarà incrementar una posició conjunta per a frenar aquest greu problema de la societat valenciana”, ha afegit el president.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × cinc =

Informacion coronavirus