Puig anuncia que la Comunitat Valenciana demanarà un conveni per a gestionar l'IMV "al més prompte possible"

Guardar

puig-31mayo
puig-31mayo

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que el govern valencià demanarà a l'Executiu central "un conveni perquè al més prompte possible puga gestionar" l'Ingrés Mínim Vital, al mateix temps que ha recalcat que "el més important són els ciutadans, no qui administra una prestació".

Així s'ha pronunciat el 'president' aquest diumenge en una compareixença després de participar en la reunió del president del Govern, Pedro Sánchez, amb els presidents i les presidentes de les comunitats autònomes per a tractar la crisi del coronavirus.

Puig ha remarcat que l'Ingrés Mínim Vital té "una enorme rellevància" i és un "gran pas avant", al mateix temps que ha incidit, durant la reunió, en la "necessitat que hi haja coordinació entre administració" perquè s'implemente "de la manera més eficaç". En aquest sentit, ha anunciat que la Generalitat demanarà un conveni "perquè al més prompte possible puga gestionar l'IMV".

Així mateix, preguntat per l'opinió del Consell sobre la decisió que la Comunitat no gestione des del primer moment l'Ingrés Mínim Vital, com sí que faran País Basc i Navarra, i sobre que aquest es puga utilitzar per a negociar pròrrogues de l'estat d'alarma, Puig ha recalcat que l'Ingrés Mínim és una "mesura extraordinàriament positiva i això és el que pensa el govern valencià íntegrament", perquè són "conscients" que és un "gran avanç".

En aquest sentit, ha assenyalat que volen "la màxima coordinació possible" i la "màxima unitat d'acció" entre administració, al mateix temps que ha assenyalat que el govern central té "instruments molt potents" com en aquest cas són Agència Tributària i la Seguretat Social. També ha reconegut que si la Comunitat Valenciana tinguera hisenda foral tindria "més capacitat".

Sobre el paper que puga tindre la gestió de l'IMV en les negociacions per a la pròrroga de l'estat d'alarma, creu que de sap "destriar el que és l'estat d'alarma, que està condicionat pel límit de la mobilitat, d'altres qüestions". "Això no ha passat", ha dit, per a afirmar que en la seua opinió és "una manera de funcionar que no ha sigut la més correcta".

Puig ha subratllat que el propi reial decret "parla de convenis amb les comunitats autònomes". "Si hi ha diferents ajudes dirigides a les mateixes persones amb l'objecte comú de la lluita contra l'exclusió, cal treballar el més coordinat possible". Sobre com ha rebut Pedro Sánchez aquest plantejament, el 'president' ha dit que "hi ha voluntat per part del govern que siga així", i que "la voluntat de la Generalitat és manifesta".

El 'president ha assenyalat que "no ha d'haver-hi cap mena de discrepància en el govern valencià". "El govern ha posat en marxa un instrument extraordinari contra la pobresa, a partir d'ací cal fer-lo bé, generar la màxima coordinació possible" i, "sobretot, pensar en el ciutadà", ha indicat, abans d'advocar per "sumar totes les sinergies perquè no hi haja duplicitats". "Això es demanarà", per a tindre un conveni "al més prompte possible", ha reiterat.

El 'president' ha assenyalat que cal "posar a la persona ací on és el subjecte fonamental de l'acció política" i que el que "interessa és que tinga els menys problemes possibles i siga el més àgil" aquesta ajuda, amb una "finestra única i que no haja de marejar-se".

100.000 FAMÍLIES EN LA COMUNITAT

Puig ha destacat que l'IMV suposarà en la Comunitat Valenciana "una inversió per part de l'estat de 377,27 milions d'euros any", que farà que "100.000 famílies tinguen un suport per part de la societat". Seran 280.000 beneficiaris, 125.000 persones entre Alacant i València i 28.000 a Castelló, ha precisat el 'president'.

Ha ressaltat que, com pretén la Llei Valenciana d'Inclusió, hi hagen itineraris per a "eixir d'aquesta situació" i "no cronificar la pobresa" sinó proporcionar "passarel·les" per a abandonar-la.

Arxivat a:

Destacats