25n
25N
25N

Ximo Puig assenyala que el Caixaforum València 'marca un punt d'inflexió en l'estratègia cultural de la Comunitat Valenciana'

Ximo Puig assenyala que el Caixaforum València 'marca un punt d'inflexió en l'estratègia cultural de la Comunitat Valenciana'
28/01/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la posada en marxa del nou CaixaForum València “marca un punt d’inflexió en l’estratègia cultural de la Comunitat Valenciana”.

“La cultura tindrà un abans i un després del CaixaForum València en la nostra Comunitat”, ha assegurat el president sobre aquest centre cultural, les obres del qual començaran la primera setmana de març i tenen prevista una duració de dos anys, segons ha fet públic hui la Fundació La Caixa.

Així, el titular del Consell ha incidit en la importància d’aquesta instal·lació, en primer lloc “per la transcendència i magnitud d’un contenidor polivalent que s’incardina en altres fites històriques per a la nostra terra com ho van ser el Museu d’Art Contemporani d’Alacant, en els anys setanta, l’IVAM, a la fi dels huitanta, o el MuVIM i el Museu de les Ciències en el canvi de segle”.

“La magnitud del CaixaForum ho situa en aquest àmbit de colossos artístics i posiciona a València com una ciutat d’avantguarda millor preparada per a entendre i explicar el món que vivim des de la cultura”, ha explicat.

D’altra banda, el president ha destacat que el CaixaForum “obri un nou escenari per als nous temps, on la col·laboració amb entitats com la Caixa es converteix en una eina intel·ligent i útil per a oferir a la ciutadania un servei de primer ordre cultural i artístic”.

Segons ha manifestat Puig, aquesta col·laboració “fa de la cultura un sector amb alt valor afegit capaç de crear riquesa i benestar en una ciutadania més crítica”.
A més, en paraules del president, “la ubicació del CaixaForum dins de l’Àgora és tot un símbol” que, segons ha afirmat, “exemplifica la posada en valor d’unes infraestructures que es van construir amb un gran esforç econòmic per part de la Generalitat però que estaven buides de contingut”.

Nou centre cultural

El CaixaForum València se situarà en l’edifici Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències, dissenyat per Santiago Calatrava, després de l’acord aconseguit en 2018 entre la Generalitat i La Caixa.

El projecte per al centre cultural pretén potenciar el concepte original de l’edifici de l’Àgora com un espai per a la reflexió i una gran superfície oberta al diàleg i l’activitat cultural. El nou CaixaForum ha sigut dissenyat per l’estudi d’arquitectura Cloud 9, dirigit per Enric Ruiz-Geli, i destaca per la seua sostenibilitat ambiental.

L’edifici comptarà amb una superfície útil de 6.500 metres quadrats i disposarà de dues grans sales d’exposicions, un auditori per a 300 persones, aules polivalents, un espai familiar i educatiu, una llibreria i un restaurant.

A més, la nova instal·lació, activarà la circulació de visitants amb la resta de centres de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Cal destacar que durant 2019 més de 7 milions de visitants es van acostar fins als centres CaixaForum i Cosmocaixa, així com a les exposicions itinerants de La Caixa.

L’entitat catalana té previst invertir més de 19 milions d’euros en la creació de CaixaForum València, en el qual s’injectaran 5 milions anuals per al seu manteniment, programació i funcionament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 8 =

Informacion coronavirus