25n
25N
25N

Ximo Puig anuncia que la Mesa d'Experts per a estudiar la millora del finançament de les universitats públiques valencianes es reunirà el 6 de febrer

Ximo Puig anuncia que la Mesa d'Experts per a estudiar la millora del finançament de les universitats públiques valencianes es reunirà el 6 de febrer
31/01/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Mesa d’Experts per a estudiar la millora del finançament de les universitats públiques valencianes es reunirà el 6 de febrer.

L’objectiu d’aquesta mesura, en la qual participarà personal tècnic d’universitats nacionals i internacionals, és abordar estratègies de connexió entre els diferents nivells educatius i entre les 5 universitats públiques valencianes per a “situar-les en el nucli de la transformació del model productiu, com a centres generadors d’investigació i coneixement”.

El president ha afirmat que el valencià és un dels sistemes universitaris “pitjor finançats d’aquest país” i ha assegurat que no hi haurà “canvi de paradigma” sense una universitat “forta” amb els recursos “suficients”.

En aquest sentit, ha recordat l'”important esforç inversor” que ha realitzat la Generalitat en les universitats per a compensar els costos derivats de normatives estatals i autonòmiques i de les retallades de la crisi.

Així s’ha pronunciat durant l’acte commemoratiu del 40 aniversari de la creació de la Universitat d’Alacant, en el marc de la celebració de Sant Tomàs d’Aquino, on ha assegurat que la universitat és “més imprescindible que mai”.

“L’única evolució possible és aquella que òbriga una nova etapa sustentada sobre un desenvolupament sostenible i inclusiu”, ha afirmat Puig, qui ha assenyalat que el “desenvolupament 5.0” serà la clau que permeta “l’aterratge en la nova economia, sense que ningú es quede arrere, ni les persones ni el planeta”.

El president ha afirmat que “no hi ha pla B o model alternatiu” i que la tecnologia, la digitalització o la Intel·ligència Artificial són canvis “imparables”. No obstant això, ha destacat la necessitat de reconduir-los cap a “paràmetres inclusius i ètics” i “aprofitar els factors positius i mediambientals que la innovació pot aportar”.

Així mateix, ha reivindicat el “paper clau i decisiu” del sistema educatiu, especialment l’universitari, per a consolidar “el renaixement de la Comunitat Valenciana” com a “agent actiu de transformació i progrés”.

“Necessitem que aquesta universitat, que totes les universitats, continuen afirmant el seu indubtable compromís amb la igualtat i amb la llibertat”, ha afirmat Puig.

A més, ha afegit que “la universitat ha sigut la gran impulsora del canvi social” i la responsable de “els nostres millors assoliments col·lectius, socials i econòmics”

Persones premiades

Durant l’acte, s’ha fet lliurament del premi d”Igualtat 2020′ a la presidenta del Consell d’Estat i de la Fundació Dones per Àfrica, María Teresa Fernández de la Vega, i de la Medalla d’Or de la Universitat d’Alacant al científic i investigador, Francisco Martínez Mojica. A més, 160 alumnes i alumnes d’aquesta institució acadèmica han rebut els Premis Extraordinaris de Doctorat, Màster i Grau.

A l’acte també han assistit la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, i la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 20 =

bombers
bombers