25n
25N
25N

Ximo Puig anuncia la creació de dos fons de suport financer a les empreses valencianes per a reforçar la recuperació econòmica

El president subratlla que l’objectiu és “salvar a empreses per a salvar ocupacions” i proporcionar una injecció de capital a signatures amb potencial de creixement que faciliten la transformació del model econòmic

Ximo Puig anuncia la creació de dos fons de suport financer a les empreses valencianes per a reforçar la recuperació econòmica
09/09/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la creació de dos fons de suport financer a les empreses valencianes enfront de les dificultats econòmiques derivades de la crisi sanitària de la COVID-19 després de reunir-se amb el conseller d’Hisenda, Vicent Soler; el responsable de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, i el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig.

El president ha assenyalat que el suport financer del Consell es materialitzarà a través d’un Fons Valencià de Resiliència i d’un Fons de Competitivitat, que seran gestionats per l’Institut Valencià de Finances (IVF), i ha subratllat que l’objectiu és “salvar a empreses per a salvar ocupacions” perquè “la Generalitat no es resigna al fet que es vagen tancant empreses sense més”.

El Fons Valencià de Resiliència és un Fons d’Inversió, gestionat directament per l’IVF, que està destinat a reforçar la posició de solvència d’empreses estratègiques valencianes de grandària mitjana, la situació de la qual s’haja vist afeblida per la pandèmia. A aquest efecte, el fons contempla diferents modalitats de finançament: facilitats creditícies amb diferent grau de subordinació, aportacions en capital i instruments financers híbrids, com els préstecs participatius o els préstecs convertibles en accions. Les operacions tindran un import d’entre 1 i 25 milions d’euros. A fi d’impulsar el fons, la Generalitat ha sol·licitat per carta al Govern d’Espanya que notifique a la Comissió Europea una ampliació del Marc Temporal Nacional d’ajudes d’estat, que permeta incorporar les mesures de recapitalització recentment introduïdes en la normativa comunitària.

“És fonamental buscar la fórmula que faça possible que empreses amb dificultats per problemes de solvència i que compten amb bons projectes, que són a més susceptibles de generar ocupació, puguen continuar”, ha manifestat el president.

Així mateix, la Generalitat té intenció de crear un segon fons d’inversió, el Fons Valencià de Competitivitat Empresarial, a fi de donar suport al creixement de les empreses valencianes amb major potencial.

Mitjançant una aportació pública de 50 milions d’euros, l’IVF espera mobilitzar finançament per un import total pròxim als 200 milions d’euros, amb la finalitat de realitzar operacions d’inversió entorn de 10 a 15 milions. Aquest vehicle d’inversió tindrà una gestió 100% privada, i correspondrà la designació de la gestora a l’Institut Valencià de Finances que, en les pròximes setmanes, posarà en marxa un procés de selecció competitiu i obert als i les millors professionals del sector.

Es tracta, en definitiva, segons ha assenyalat del president, de poder facilitar una “injecció de capital a empreses amb gran potencial de creixement que faciliten la transformació del nostre model econòmic”. “Ho farem en tots els àmbits possibles” i amb els instruments a l’abast, ha remarcat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + 4 =