25n
25N
25N

Un districte únic en Sanitat, la primera mesura de Ximo Puig contra les llistes d'espera

El president de la Generalitat, Ximo Puig, anuncia mesures per a reduir les llistes d’espera en sanitat

Un districte únic en Sanitat, la primera mesura de Ximo Puig contra les llistes d'espera
19/06/2019 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s’ha marcat un clar objectiu per a aquesta legislatura: treballar per a reduir, considerablement, les interminables llistes d’espera en Sanitat. I és que, “encara que la Comunitat Valenciana està millor que fa quatre anys, queda molt per fer. Les llistes d’espera en hospitals són massa llargues”, reconeixia en el ple de debat i votació per a la seua investidura.

Així, pocs dies després de la presa de possessió com a president de la Generalitat, ja ha anunciat la primera mesura sobre aquest tema. D’aquesta manera, Ximo Puig ha avançat, aquesta vesprada, en una entrevista en la televisió autonòmica À Punt, que crearà un districte únic en Sanitat per a reduir les llistes d’espera.

No obstant això, aquesta no serà l’única mesura que es pose en marxa al llarg d’aquesta nova legislatura que acaba de començar. I és que si en 2015 “va ser el moment de recuperar la sanitat pública per als valencians”, ara, és moment de crear un sistema sanitari més eficient. Per això, durant el seu discurs, Puig també va posar sobre la taula la necessitat de crear una oficina de control o comandament únic, que treballe en la “demora i la reducció de les llistes d’espera en sanitat”.

Per descomptat, aquest canvi que el Botànic II vol dur a terme en el sector sanitari també requerirà una inversió econòmica. En aquest sentit, Ximo Puig, en el seu programa electoral abans de les eleccions autonòmiques del passat 28 d’abril, va prometre una inversió de 300 milions d’euros no solament per a acabar amb les llistes d’espera, sinó per a, de manera progressiva, anar incloent altres aspectes essencials, com l’atenció bucodental preventiva i reparadora per a menors de 0 a 16 anys o un programa per al diagnòstic precoç i l’atenció primerenca per a menors de 0 i 6 anys amb trastorn o alteració del desenvolupament, discapacitat o diversitat funcional.

De moment, amb la creació d’aquest districte únic en Sanitat s’aconseguirà l’objectiu de reducció de les llistes d’espera, ja que qualsevol pacient a l’espera d’una intervenció podrà ser atés en qualsevol hospital de la zona, sense haver d’esperar que hi haja vacant al seu hospital assignat, com ocorre en l’actualitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 2 =