25n
25N
25N

Ximo Puig anuncia el desbloqueig de la carrera i el desenvolupament professional del personal interí i fix de Sanitat amb una inversió de 120 milions

El president s’ha reunit amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per a abordar “l’aposta econòmica en capital humà destinada a les i els sanitaris de la Comunitat Valenciana”

Ximo Puig anuncia el desbloqueig de la carrera i el desenvolupament professional del personal interí i fix de Sanitat amb una inversió de 120 milions
20/07/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat el desbloqueig de la carrera i el desenvolupament professional del personal interí i fix de Sanitat, una mesura que beneficiarà a 43.000 professionals i que suposarà una inversió en capital humà sanitari de 120 milions d’euros.

La mesura suposa, en concret, l’aprovació de la carrera professional de personal sanitari tant fix com interí i de personal de Salut Pública, així com el desenvolupament professional del personal estatutari.

El cap de l’Executiu valencià ha realitzat aquest anunci després de la reunió que ha mantingut amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i diversos contactes amb el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, per a concretar l’aplicació de la carrera professional en l’àmbit sanitari. Aquestes trobades precedeixen a la reunió extraordinària de la Taula Sectorial de Sanitat d’aquesta vesprada per a informar de tots els detalls.

La consellera de Sanitat Universal ha convocat a la Taula Sectorial per a negociar els decrets que el Consell aprovarà aquesta setmana o la pròxima amb la finalitat que a partir del 15 de setembre les i els professionals sanitaris puguen cobrar la carrera professional.

“És necessari millorar la retribució del personal sanitari”, ha afirmat el president, qui ha emfatitzat que els recursos humans “són fonamentals per a vigoritzar el sistema valencià de salut” i, per això, “és essencial que tinguen la retribució que correspon”.

Segons Puig, la millora retributiva “donarà compte de la justícia amb la qual es vol tractar a les empleades i empleats i públics i, molt especialment, en aquest cas als sanitaris que han fet un esforç enorme durant la pandèmia”.

Crida a la prudència i responsabilitat

En declaracions als mitjans de comunicació, el president de la Generalitat ha realitzat una crida a “la prudència i responsabilitat” de la societat valenciana davant els brots que han sorgit en les últimes jornades.

“Ens juguem molt, -ha continuat Puig- el nostre futur dels pròxims mesos i dels pròxims anys” i, “per això -ha insistit- cal fer el que diuen les autoritats sanitàries: usar la màscara, ventilar espais, mantindre la distància interpersonal i intensificar la higiene”.

Segons el president, per a qui “no podem abaixar la guàrdia”, es tracta que els valencians i valencianes assumisquen “el seu compromís” i actuen des de la corresponsabilitat davant aquesta “causa comuna”, tal com van fer en el període de confinament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =

bombers
bombers
Valencia activa