25n
25N
25N

Puig anuncia la creació d'un observatori de cooperació publicoprivada per a reactivar l'economia

Puig anuncia la creació d'un observatori de cooperació publicoprivada per a reactivar l'economia
09/03/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat i la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) impulsaran un observatori de la cooperació publicoprivada en la Comunitat Valenciana per a “implementar ràpidament accions que servisquen per a reactivar l’economia”.

Aquest observatori, segons ha avançat Puig, servirà per a “generar un marc de confiança i credibilitat”, així com per a “analitzar tots els àmbits” on es puga establir una cooperació publicoprivada que “ha d’estar presidida per la transparència, la competència i la capacitat de pensar sempre en l’interés general”.

Així ho ha explicat després de la reunió que ha mantingut amb el president de la CEV, Salvador Navarro, per a impulsar la col·laboració publicoprivada en matèria d’habitatge i obra pública.

En la reunió, a la qual també han assistit el vicepresident segon i conseller d’Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, el president ha explicat que l’objectiu de la trobada ha sigut “treballar junts per a posar en marxa algunes infraestructures i algunes accions que servisquen a l’interés general”.

En aquest sentit, s’ha referit a dos projectes “importants per a la cohesió territorial” com són l’ampliació de la CV-95, entre Torrevieja i Orihuela, i la posada en funcionament del Tren de la Costa.

Per això, el cap de l’Executiu ha mostrat la voluntat del Consell perquè “les sinergies servisquen per a posar fi a vells projectes que no s’han pogut desenvolupar i nous projectes fonamentals per al desenvolupament territorial de la Comunitat Valenciana”.

Així mateix, i quant a l’àmbit de l’habitatge, ha recordat que es tracta d'”un dret constitucional”, per la qual cosa la Generalitat impulsarà “una acció de xoc en els pròxims anys” en aquest sector.

Per part seua, el conseller d’Arquitectura Bioclimàtica, ha explicat que la col·laboració publicoprivada és “essencial” per a dur a terme projectes com el Pla Hàbitat 20-30, que pretén duplicar el parc públic en 10 anys fins a aconseguir els 35.000 habitatges.

Així mateix, també ha destacat la importància d’aquesta col·laboració entre les empreses i l’Administració per als projectes de rehabilitació o per al pla d’impuls de la promoció de 1.500 habitatges en 45 solars propietat de la Generalitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 11 =