Puig anuncia la creació d'una Mesa Permanent del Tèxtil

El president de la Generalitat ha visitat la fira Heimtextil 2020 per a mostrar el seu suport a la indústria tèxtil valenciana

Guardar

WhatsApp Image 2020-01-09 at 12.31.13
WhatsApp Image 2020-01-09 at 12.31.13

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha visitat, aquest matí, a les 66 empreses valencianes que estan exposant les tendències del 2020-2021 en la fira Heimtextil, la major fira internacional de tèxtils per a la llar, que s'està desenvolupant a la ciutat alemanya de Frankfurt. Fins a aquest divendres, 10 de gener, més de 67.000 visitants de 165 països visitaran el recinte firal per a descobrir les innovacions tèxtils del sector.

De les 106 empreses espanyoles, 66 pertanyen a la Comunitat Valenciana, concretament a les comarques de l'Alcoià-Comtat i la Vall d'Albaida. Una important presència valenciana en aquesta fira alemanya que mostra, en paraules de Ximo Puig, "la recuperació que està vivint el sector". Així, el president de la Generalitat ha explicat que "el tèxtil semblava trobar-se en un camí sense retorn, però sí que hi ha retorn perquè sense indústria no hi ha una societat avançada".

En aquest sentit, Puig ha continuat assenyalant que "en la Heimtextil 2020, estem veient el que és la indústria tèxtil de la Comunitat Valenciana. És un sector que no només ha sabut eixir d'una situació molt precària, sinó que, en els últims anys, s'ha convertit en un dels factors de creació d'ocupació amb més de 20.000 llocs de treball".

Sens dubte, un moment favorable per al tèxtil valencià que es reforçarà amb la creació de la Mesa Permanent del Tèxtil, en la qual participaran les conselleries implicades, juntament amb ATEVAL. "Volem crear una relació coordinada i contínua entre Generalitat i la indústria del tèxtil per a continuar potenciant el sector". A més, ha afegit, "treballarem perquè en les polítiques del nou govern d'Espanya es tinga en compte la protecció dels sectors productius de la Comunitat Valenciana".

No obstant això, no ha sigut l'únic gran anunci per a la indústria tèxtil valenciana. Tal com ha avançat el conseller d'Economia, Rafa Climent, la Fira del Tèxtil tornarà a Fira València aquesta tardor. "La idea és que es faça juntament amb la d'Hàbitat per a dinamitzar més el sector i que tinga una major repercussió". En aquest punt, Climent ha volgut apuntar que "el sector del tèxtil està vivint uns anys d'estabilitat, gràcies a la innovació, a la incorporació de la tecnologia i, ara, a l'aplicació dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) als nous productes". De fet, "més de 2.000 milions d'euros ha facturat la indústria tèxtil de la Comunitat Valenciana, sent al voltant de 1.000 milions fruit de les exportacions".

Unes dades positives que mostren la presència internacional que estan adquirint les empreses tèxtils valencianes, i que augmenten amb iniciatives com la fira Heimtextil – líder mundial en el seu sector - en la qual, durant quatre dies, les firmes expositores estan tenint l'oportunitat de presentar noves idees, tendències i productes d'alta qualitat.

En aquesta ocasió, amb una àrea d'exhibició més gran i en un moment en el qual la Fira Heimtextil celebra el seu 50 aniversari, la sostenibilitat ha sigut el punt de referència. Al llarg dels més de 3.000 expositors, els assistents han pogut conéixer més sobre el tèxtil del futur, que no és un altre que productes realitzats amb materials reciclables o que contribueixen a la reducció de gasos contaminants, entre altres propostes innovadores.

I és que com ha expressat Càndid Penalba, president d'ATEVAL i del Consell Intertèxtil Espanyol, "el sector avança cap a quatre grans reptes: evolucionar cap a models de negoci innovadors; arribar als mercats amb productes de més disseny i valor afegit; renovar l'equipament tecnològic; i atraure el talent jove i qualificat".

Una idea que també comparteix el president de la Generalitat, Ximo Puig: "s'està produint un procés de relocalització del sector, i cal impulsar-lo des de les institucions. En aquests moments, el factor competitiu dels baixos salaris ja no és tan acusat, i es pot apostar per allò en el que nosaltres podem competir: el disseny, l'automatització o la indústria 4.0".

La indústria tèxtil valenciana continua creixent, i des de la Generalitat s'aposta fermament per acompanyar-la en eixe renaixement.

Arxivat a:

Destacats