Puig anuncia que el confinament domiciliari de la Comunitat Valenciana no està damunt la taula del Consell

No obstant això, la Generalitat ha restringit al 50% l'aforament en locals, terrasses i espais culturals i el confinament d'Elda i Petrer mitjançant dues resolucions de presidència i sanitat

Guardar

IMG-0603
IMG-0603

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat en la roda de premsa d'aquest matí que la Comunitat Valenciana "no està en aquests moments en situació d'adoptar" el confinament domiciliari, qualificat el mateix confinament com una "mesura extrema", i ha apuntat que amb l'estat d'alarma encara vigent "no hi ha possibilitat" d'implantar el confinament.

En la seua compareixença amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per a anunciar la pròrroga del tancament perimetral de la Comunitat Valenciana durant una setmana més, fins al divendres 13, que s'ha publicat aquest divendres en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, Puig ha recordat que continua vigent la restricció a la mobilitat nocturna. D'aquesta manera, el confinament perimetral de la Comunitat Valenciana també es prorroga fins al diumenge que ve, dia 15 de novembre.

'Es prendran totes les mesures necessàries'

Segons Puig, "es prendran totes les mesures necessàries" de manera "articulada, serena, dialogada, i buscant la solució contra la pandèmia" amb l'objectiu de "salvar vides, preservar treballs i protegir a les famílies". "La prioritat és superar la pandèmia", ha remarcat i ha incidit en la "corresponsabilitat ciutadana" per a aconseguir-ho.

El president de la Generalitat ha abundat en què a cada situació s'haurà de respondre amb "proporció" perquè "cap mesura és neutra". El confinament domiciliari té conseqüències, i els tancaments d'activitats també", ha asseverat i ha al·ludit als efectes econòmics "molt greus", però també als "socials i psicològics" en una població que ja està "molt fatigada".

No obstant això, ha indicat que es contemplen "totes les mesures en una emergència canviant". "És decisiu que no ens botem les fases. La situació és greu, però no podem perdre la perspectiva", ha agregat al mateix temps que ha apuntat que les hospitalitzacions es troben al 60% del pic de la pandèmia, i al 57% les UCI.

MIRADA EN EL 9 DE DESEMBRE

Puig ha afirmat que la "mirada" està posada en el 9 de desembre, el dia en què s'acaben les restriccions aprovades aquest divendres, quan es "veurà el resultat del conjunt de mesures". A més, ha apuntat que s'estaran "permanentment avaluant".

En aquesta línia, ha insistit a "no prendre mesures compulsives, sinó pensades i que vagen en la direcció correcta". "A mesura que passen les setmanes podrem analitzar i conéixer l'impacte de les mesures preses per a contenir la pandèmia, però el criteri dels experts i de salut pública aconsellava noves mesures complementàries", ha indicat.

També ha defensat que la Generalitat "sempre ha intentat anar un pas per davant", i ha indicat que va ser el primer govern a "tancar els bars al març", que "no va demanar el passi a la segona fase al maig i que va restringir la mobilitat nocturna abans que ningú".

Respecte a la situació hospitalària, ha mantingut que es viuen unes setmanes "molt difícils" als hospitals i centres de salut, i ha reconegut als sanitaris el seu "esforç enorme". Igualment, ha manifestat: "No podem relaxar-nos. Estem millor que altres comunitats i països, però la relaxació és la pitjor mesura que podem prendre".

'No hi haurà un Nadal normal'

En aquest sentit, ha confirmat que amb les dades actuals "ningú pot pensar en un Nadal normal" sinó que el que cal "fer el possible perquè es mantinga el fonamental d'aquestes festes que són els sentiments i poder combinar la il·lusió dels nens amb la necessitat de mantenir les distàncies i contenir les manifestacions massives".

No obstant això, ha incidit en què "no són necessàries mesures que ofeguen a la societat però tampoc es poden consentir més imprudències. "Si som capaços de dur a terme les mesures acordades, igual que ha passat en municipis amb mesures anteriors que ha millorat la situació, millorarà en el conjunt de la Comunitat Valenciana", ha assenyalat.

En aquest sentit, ha replicat a les crítiques del sector d'hostaleria per aquestes noves restriccions i ha destacat que en la Comunitat "no es tanca com sí que han fet altres comunitats" i que la Generalitat "dona suport als ERTO i concedir ajudes coordinades en la mesura que es puga". Amb tot, ha insistit que la prioritat "màxima és la salut" i els experts "aconsellen limitar la interacció personal" en bars i restaurants.

Arxivat a:

Destacats