25n
25N
25N

Ximo Puig anuncia un 'call center' per a resoldre dubtes sobre la tornada a escola i crea una comissió de seguiment

Ximo Puig anuncia un 'call center' per a resoldre dubtes sobre la tornada a escola i crea una comissió de seguiment
26/08/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimecres que la Conselleria d’Educació posarà en marxa en els pròxims dies una “potent” informativa sobre la ‘tornada a escola’, mentre la Conselleria de Sanitat oferirà ‘call center’ perquè totes les persones, ja siguen pares, mares o professionals, puguen resoldre les seues “inquietuds” quant al retorn a les aules davant la situació generada per la Covid-19.

A més, s’ha acordat la creació d’una comissió de seguiment permanent del curs, en la qual estaran el propi ‘president’, al costat dels consellers d’Educació i Sanitat, Vicent Marzà i Ana Barceló, a més dels secretaris autonòmics de tots dos departaments. El seu objectiu és “testar de manera permanent volta a les aules i el desenvolupament d’aquest curs excepcional”.

Així ho ha anunciat el cap del Consell després d’una reunió amb els dos consellers, en la qual també s’ha acordat un protocol per als casos en els quals es produïsca un contagi en el centre educatiu, alguna cosa que han admés que és molt probable que ocórrega.

El document, susceptible de modificacions, podria incorporar noves mesures segons el que es decidisca en la Conferència Sectorial d’aquest dijous en la qual es donen cita els ministeris de Sanitat i Educació i Formació Professional i totes les comunitats autònomes per a abordar la ‘tornada a escola’. Caldrà esperar doncs al que es resolga en aquesta trobada per a poder traslladar el protocol a la comunitat educativa.

Marzà ha explicat que aquest pla es planteja la “màxima coordinació entre els centres educatius i els seus centres sanitaris de referència” davant un possible positiu en un centre educatiu.

Al fil d’aquesta possibilitat, preguntat per la possibilitat que s’establisca un permís retribuït o baixa per a aquells pares els fills dels quals hagen de guardar quarantena per la Covid-19, tal com està estudiant el Ministeri, Marzà creu que és una “qüestió que s’ha de valorar” i encara que no és competència autonòmica, considera que seria “una bona mesura de conciliació” que veuria “amb bons ulls”.

El conseller ha recordat que des de finals de juliol, la Comunitat Valenciana ja compta amb un ‘full de ruta’ general per a la tornada a escola acordada amb la comunitat educativa, que abasta, entre altres mesures, la contractació de 4.000 docents addicionals, que ja estan contractats, i 3.000 monitors de menjador més.

En tot cas, la situació no és la mateixa ara que llavors, ha admés, per la qual cosa el protocol és flexible i s’adaptarà segons l’evolució de la pandèmia.

“Som conscients que pot haver-hi algun rebrot”, ha apuntat per la seua part el president de la Generalitat, Ximo Puig. Per això, ha defensat “la màxima coordinació entre educació i sanitat per a continuar complint amb el pacte aconseguit amb la comunitat educativa, que estarà sempre atesa i participant”, ha garantit.

El cap del Consell ha volgut agrair als claustres dels centres educatius que hagen estat treballant durant l’estiu per a preparar les aules i ajustar-se a nova situació”, alguna cosa que també ha agraït el titular d’Educació, Vicent Marzà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 2 =