25n
25N
25N

Puig anuncia 150 milions a microempreses, 20 milions per a incentius a grans inversions i una Estratègia per a la IA

Bonig afirma que la Comunitat “no necessita un home anunci com a president sinó un líder que faça les reformes”

Puig anuncia 150 milions a microempreses, 20 milions per a incentius a grans inversions i una Estratègia per a la IA
17/10/2019 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell posarà en marxa tres mesures per a reactivar l’economia valenciana davant “les incerteses” actuals: una injecció del banc públic de 150 milions a 750 microempreses, un pla d’incentius per a grans inversions empresarials amb els quals es preveuen crear 1.400 llocs de treball i una Estratègia per a l’Economia de la Intel·ligència Artificial.

Puig ha realitzat aquests anuncis en la sessió de control de les Corts en resposta a la síndica del PP, Isabel Bonig, que li ha preguntat sobre com afronta el Consell l’actual escenari de desacceleració econòmica i li ha retret que la Comunitat Valenciana “no necessita un home anuncie com a president sinó un líder que faça les reformes que l’economia exigeix”.

En aqueix sentit, ha anunciat que el banc públic, amb la SGR, tancarà l’any amb una injecció de 150 milions a 700 microempreses, autònoms i start-ups enfront dels “zero euros” que s’invertien amb l’anterior govern del PP.

A més, en un pròxim ple del Consell s’aprovarà “per primera vegada en la història” un pla d’incentius per a impulsar grans inversions empresarials de més d’un milió d’euros, vinculats al canvi de model i que tinguen un caràcter pluriennal. En total, s’invertiran 20 milions que atrauran 141 milions d’inversió privada i crearan 1.400 llocs de treball.

Finalment, ha explicat que s’ha dissenyat una Estratègia per a l’Economia de la Intel·ligència Artificial, que es presentarà pròximament, per a “diversificar i transformar” el teixit valencià basat en I+D+I i la revolució tecnològica. En aquest marc, s’han dissenyat pols d’atracció per a la innovació com el Districte Digital d’Alacant, La Marina de València i el sector ceràmic de Castelló.

Puig ha constatat que estem enfront d'”unes incerteses” econòmiques per la desacceleració d’Alemanya, les guerres comercials i el Brexit que s’uneixen a causes estructurals, però ha assegurat que la Comunitat Valenciana està “ara millor” que fa quatre anys per a afrontar-les gràcies a “els instruments potents” que ha posat en marxa la Generalitat “des del diàleg social i l’estabilitat”.

Sobre aquest tema, ha criticat al PP que si haguera sigut “responsable” amb els interessos dels valencians i haguera votat a favor dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) i no en contra al costat de les forces independentistes “hui tindríem un bon pressupost per a fer front” a aquestes incerteses.

Amb tot, ha insistit que l’economia valenciana està en “les millor condicions” per a afrontar la desacceleració” perquè “les empreses i la Generalitat han fet els deures” i ha enlletgit a Bonig que parle de retallades quan el PP va ser qui “va retallar 3.000 milions en despeses socials”. “Aqueixa és la seua política”, li ha etzibat a Bonig,

INCOMPLIMENTS DELS ‘XIMOANUNCIS’

Per contra, Bonig li ha replicat que la Comunitat Valenciana “no necessita un home anuncie com a president sinó un líder que faça les reformes que l’economia exigeix” i en aqueix sentit li ha recordat “els incompliments” dels seus ‘ximoanuncis’ com el seu pla per a reduir la burocràcia o la baixada d’impostos per a empreses familiars. “El seu -li ha etzibat- és un govern d’alta tensió, molt d’endoll i poca gestió”.

En aquesta línia, ha assenyalat que els valencians “no es mereixen un president que mentisca”, com ha fet, ha afirmat, amb les seues accions en el periòdic Mediterrani i l’IVF, en les inversions en “autobombo” de publicitat o en les retallades, i sobre aquest tema ha confiat que amb aquests anuncis ara “no torne a mentir”.

Bonig ha justificat que el PP va votar en contra dels PGE per a evitar “una pujada d’impostos massiva” als valencians i ha criticat a Puig que se li “esquinçara la veu” demanant a l’expresident Rajoy un canvi de model de finançament i ara estiga “mut” amb el president en funcions, Pedro Sánchez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − tres =

museo prehistoria