25n
25N
25N

Puig anuncia ajudes a persones i municipis per 23 milions d'euros per a pal·liar danys de les pluges

L’IVF atorgarà crèdits a les empreses a interés zero per a dur a terme labors de reparació dels danys

Puig anuncia ajudes a persones i municipis per 23 milions d'euros per a pal·liar danys de les pluges
19/09/2019 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Ple del Consell aprovarà aquest divendres dos decrets d’ajudes d’emergència per a persones i ajuntaments, per valor de 23 milions d’euros, uns recursos que estaran disponibles de forma immediata per als beneficiaris.

A més, el cap del Consell ha avançat que l’Institut Valencià de Finances concedirà crèdits a interés zero a les empreses que vulguen dur a terme treballs de reparació dels danys causats pel temporal de la setmana passada, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Així s’ha pronunciat Puig després de la reunió que ha mantingut a Oriola amb empresaris de la comarca de la Vega Baixa, amb els qui ha repassat els danys generats per les pluges.

“Hem pogut veure i escoltar el que és una realitat terrible, ha sigut un colp molt dur, també per a l’empresa”, ha explicat el president, que ha afirmat estar “molt preocupat per la situació dels polígons industrials i donarem una resposta el més contundent possible per a ajudar i per a eixir d’aquesta solució difícil”.

En aquest sentit, ha indicat que el Consell aprovarà en el seu ple d’aquest divendres, que se celebrarà a Oriola, dos decrets d’ajudes que, ha anunciat, ascendiran a 23 milions d’euros i aniran destinades a persones damnificades i a municipis.

“Són ajudes per a les persones, per a emergències, per a aquelles persones que han patit més i que tenen més dificultat”, ha detallat, i ha afegit que també “hi haurà una ajuda per als ajuntaments, perquè puguen desenvolupar una sèrie de labors que reparen tot l’equipament públic, els carrers, els polígons industrials, tot el que és l’espai urbà, perquè puguen desenvolupar tan ràpidament com es pugui accions fonamentals per a la normalització”.

Puig ha incidit que “és simplement una primera mesura, i posteriorment s’analitzaran més possibles ajudes”, ha assegurat el cap del Consell, que s’ha referit a altres ajudes “que tenen a veure amb els instruments financers”.

IVF: CRÈDITS A INTERÉS ZERO

En aquesta línia, ha anunciat que l’Institut Valencià de Finances concedirà crèdits a les empreses a interés zero “per a poder ajudar les companyies que en aquests moments necessiten finançament per a poder tornar a funcionar”.

“Estudiarem cas per cas si és necessari perquè no haja de tancar cap empresa si d’alguna manera se’l pot ajudar”, ha afirmat Puig, que ha considerat una “prioritat” que “les empreses que puguen, no tanquen i que al més prompte possible els polígons puguen tornar a actuar amb normalitat”.

Puig, que ha assegurat que la Generalitat “no baixarà els braços” i donarà suport “permanentment” a la comarca de la Vega Baixa i a totes les zones damnificades pel temporal, ha assegurat que s’exigirà al Govern d’Espanya que implemente les mesures oportunes per a la declaració de zona catastròfica”, així com ajudes de la Unió Europea.

“Ahir vam fer la primera estimació, del voltant de 1.500 milions d’euros, que és provisional, i cal prendre-la amb molta prudència, perquè encara no hem arribat a fer aqueixa avaluació rigorosa que necessitem per a presentar projectes i per a avançar en aqueixa capacitat de rebre ajudes”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − tres =