Puig anuncia que el Consell destinarà 3,8 milions a "dignificar" els ambulatoris en pobles en risc de despoblació

Puig anuncia que el Consell destinarà 3,8 milions a "dignificar" els ambulatoris en pobles en risc de despoblació
05/01/2019 -

El President, Ximo Puig, ha avançat aquest dissabte que la Generalitat Valenciana destinarà 3,8 milions d’euros en un pla de millora per a “dignificar” les instal·lacions d’atenció mèdica de titularitat municipal (els ambulatoris) en localitats amb el risc de despoblació.

Puig ha realitzat aquest anunci durant la seua visita a la residència de persones majors Sant Joan Baptista de Morella (Castelló) i als treballs del centre de salut del municipi.

L’objectiu del pla és garantir unes instal·lacions adequades per a les persones que tenen un problema de salut en tot el territori de la Comunitat Valenciana, independentment de les circumstàncies demogràfiques.

Es tracta de “superar la discriminació o dualitat amb el greu problema de la despoblació a les comarques i en el conjunt de la Comunitat, que perd una part fonamental de la seua essència”, com ha reivindicat el cap del Consell. És un dels eixos de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant) per part de la Conselleria de Sanitat.

En total, el programa preveu tres convocatòries d’ajudes: una ja està adjudicada, per a la millora dels consultoris auxiliars de 46 municipis de l’interior, i durant aquest mes de gener es posaran en marxa les altres dues línies. Des de Presidència recorden que anteriorment només es va dur a terme una convocatòria en aquesta matèria en 2011.

NOVA SAMU 24H PER A MORELLA

Paral·lelament, Puig ha avançat que dimarts que ve 15 de gener es posarà en marxa una ambulància del Servei d’Atenció Mèdica Urgent (SAMU) per a atendre les localitats de la comarca castellonenca dels Ports-Maestrat. Aquesta unitat se suma a la que es va posar en funcionament a principis de 2019 a Vilafranca del Maestrat (Castelló).

Des de l’Ajuntament de Morella destaquen que el servei de SAMU durant les 24 hores és una “reivindicació històrica” que reclamava la ciutat per la distància a la qual es troben els hospitals, amb l’objectiu de disposar d’uns serveis sanitaris “dignes” i un temps de resposta acceptable davant urgències.

En la visita, Puig ha estat acompanyat per la directora general d’Eficiència i Règim Econòmic, Carmelina Pla, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, que ha recordat que “incomprensiblement es va llevar aquest servei fa anys” i ha defensat la importància d’una atenció completa des de Morella, perquè “suposa salvar vides”.

“La zona dels Ports té un registre d’incidències més reduït que altres zones a causa de tindre menys població, però els drets de les persones que vivim han de ser els mateixos”, ha reivindicat el primer edil.

Els tres han visitat les obres del centre de salut de Morella que van començar el passat 17 de desembre i consisteixen en una millora del centre, característic per estar emmarcat en l’antiga església de Sant Miquel. L’accessibilitat a l’edifici, la millora en el servei i la incorporació de radiologia són les principals característiques d’aquesta actuació.

També s’han reunit amb la direcció de la residència de la tercera edat per a donar suport a aquest servei bàsic per als veïns de Morella, ja que al costat del centre de dia són les instal·lacions dedicades a cuidar i atendre les persones majors.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + un =

cultura als barris 2019
programacion rialto
anna i la maquina del tiempo
cultura als barris 2019