25n
25N
25N

Puig anuncia que el 55% de la població haurà rebut almenys una dosi de la vacuna a final de juny

Puig anuncia que el 55% de la població haurà rebut almenys una dosi de la vacuna a final de juny
27/05/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que a final de juny, el 55% de la població valenciana tindrà almenys una dosi de la vacuna contra el coronavirus i el 30% la pauta completa. Durant aquest mes s’inocularan 1,3 milions de vacunes.

Així s’ha pronunciat el president de la Generalitat durant la sessió de control, on ha indicat que es renovaran 6.050 contractes Covid en sanitat per un total de 140 milions d’euros, i que es contractaran 6.500 professionals per a reforços d’estiu.

Durant la seua intervenció, Puig ha assenyalat que 1,7 milions de valencians ja tenen almenys una dosi de la vacuna, i ha defensat que aquest esforç en la vacunació ha situat a l’autonomia en la “via ràpida” amb “capacitat d’encapçalar i liderar l’ocupació en 2021”. Per a Puig, estem en les “millors condicions d’iniciar una recuperació sòlida i forta”.

Respecte al pla d’estiu, ha defensat que els 6.500 contractes permetran “atendre de la millor manera possible a la societat valenciana” per a generar un espai “de màxim estat del benestar” i una “millor capacitat per a la creació d’ocupació”.

Puig ha retret a la síndica ‘popular’, Eva Ortiz, que haja “descrit un fil de fakes” i els ha etzibat: “Els sap molt malament, però la Comunitat Valenciana està, fins i tot després de la pandèmia, millor ara que quan van deixar de governar”. A més, ha assegurat que l’economia valenciana “va resistir millor que l’espanyola” la crisi.

En el torn de preguntes, Eva Ortiz ha acusat Puig de realitzar “la major retallada en sanitat de la història”, de “desmantellar centres d’urgències” i “abusar de la incertesa” dels treballadors. Per això, li ha exigit que “mantinga a tots els professionals sanitaris almenys mentre dure la pandèmia”.

També li ha instat a “reforçar personal en zones turístiques, reduir llistes d’espera”: “No entenem com acomiada per la porta de darrere al 40% de professionals que fa dos minuts deia herois”.

“EXERCISCA DE PRESIDENT”

D’altra banda, li ha instat a “exercir de president” i “plantar-se a Madrid” pel transvasament Tajo-Segura, i li ha instat a evitar que es publique el decret que retalla la quantitat d’aigua, no a recórrer-lo quan isca.

Igualment, li ha preguntat “per què l’Advocacia no actua igual perquè el seu germà i els seus socis retornen els diners defraudats?”. Per això, li ha reclamat que aquest estament “no faça distincions”. També ha volgut saber si la policia judicial ha registrat la seu del seu germà o alguna de les empreses dels socis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × tres =