caixa popular

Puig anima al diàleg entre les administracions públiques en el lliurament dels premis de FOPA

El President de la Generalitat ha lamentat que “solament s’hagen licitat 600 milions d’obra pública per a 2016 a la Comunitat”

Puig anima al diàleg entre les administracions públiques en el lliurament dels premis de FOPA
27/06/2017 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat pel “diàleg entre les administracions públiques” per a reflotar l’obra pública i, amb açò, reactivar l’economia, durant l’acte de lliurament dels premis FOPA, de la Federació d’Obra Pública de la Província d’Alacant.

El cap del Consell ha celebrat “la recuperació” d’uns premis que reconeixen el treball i l’esforç de professionals i institucions per dotar a la província de les millors infraestructures. Així mateix, Puig ha destacat la xifra de projectes que han concorregut enguany als premis, “la qual cosa és un bon símptoma de superació de la crisi més gran de la nostra història pròxima, per part del sector”.

En l’acte, el President de la Generalitat ha lamentat que “solament s’hagen licitat 600 milions d’obra pública per a 2016 a la Comunitat”. De la mateixa manera, ha assegurat que “no és presentable” que en els últims anys “les inversions de l’Estat hagen representat percentatges del total d’Espanya inferiors al 5%, quan per població i PIB haurien d’haver-se situat entre el 9 i el 10%, de mitjana”.

A més, el cap del Consell ha recordat que, en els pressupostos de l’Estat per a 2017, “les inversions per a la nostra Comunitat són inferiors en un 33% a les del 2016”, alguna cosa que repercuteix de manera molt negativa en obres tan importants com el Corredor Mediterrani, entre moltes altres. “De fet, he tingut ocasió de lliurar una llarga llista al ministre de Foment, l’agenda valenciana d’infraestructures”, ha apuntat.

“Aspire al fet que hi haja rigor, al fet que existisca diàleg entre les administracions públiques, perquè el que és millor per a tots no és el que es decideix, aïlladament, en un despatx ministerial”, ha assegurat el President.

“La inversió licitada per la Generalitat en 2015 i 2016 ha sigut de 352 milions, per 368 de l’Estat, una magnitud pràcticament igual en tots dos casos, malgrat que la nostra situació financera és molt més complicada”, ha explicat el cap del Consell. No obstant això, Puig no ha volgut “eludir responsabilitats” i ha assegurat que “no hem estat aturats”.

“Hem reflotat importants projectes d’obra pública que estaven finalitzats però en situacions molt delicades, com per exemple, la Ciutat de la Llum”, ha indicat el President. “També les ajudes a l’habitatge s’han ampliat de 79 a 90 milions d’euros, i s’ha engegat el Pla Renatha, per a la rehabilitació d’interiors d’habitatges”, ha continuat.

“Compartim objectius, compartim el desig que el sector es recupere i que ho faça de forma sostenible, i sabem que per a impulsar la nostra economia necessitem obra pública”, ha conclòs.

En la XIV edició dels Premis FOPA, la distinció a la millor obra pública de la província ha sigut per a la circumval·lació sud d’Elx, obra del Ministeri de Foment. Per la seua banda, el premi a la millor integració en l’entorn i respecte al medi ambient ha sigut per al projecte d’execució de la bassa de regulació La Costa i recuperació energètica del salt hidràulic del postrasvase Xúquer-Vinalopó a Villena, obra de la Conselleria d’Agricultura i Medi ambient, un premi que ha sigut arreplegat per la titular d’aquest departament, Elena Cebrián.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =

viva gym canovas
exposicion caps tallats