25n
25N
25N

Puig anima a aprofitar la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per potenciar una festa 'única' i 'extraordinària'

Puig anima a aprofitar la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per potenciar una festa 'única' i 'extraordinària'
01/12/2016 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat per què les institucions aprofiten la “gran oportunitat” que suposa que les Falles hagen estat declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco per potenciar i rellançar aquesta “extraordinària” festa que, segons ha afirmat, “és única en la humanitat”.

Ximo Puig, al costat de la vicepresidenta, Mónica Oltra, i el conseller de Cultura, Vicent Marzà, ha realitzat aquestes declaracions després de conéixer la decisió del Comité Intergovernamental de la Unesco, reunit aquest dimecres a la ciutat d’Addis Abeba (Etiòpia), que ha aprovat que la festa de les Falles passe a formar part de la Llista Representativa de Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Els membres del Consell han acompanyat a l’Ajuntament de València als representants de la corporació municipal, encapçalats pel seu alcalde, Joan Ribó.

Després d’emetre’s el veredicte de la Unesco, Puig també ha agraït a tots els actors que formen part del sector faller el treball realitzat i la il·lusió invertida en aquesta festa “en el transcurs de la història”.

El President, que és referit als valors que conflueixen en les Falles, com la “convivència” o la “capacitat d’agermanament entre els uns i els altres”, ha destacat a més la dimensió “cultural, social i solidària” d’aquesta festivitat, així com la seua “extraordinària projecció internacional”. Les Falles són “la gran festa de la convivència, del color, de l’harmonia -ha manifestat-, una festa que ara tindràn l’oportunitat de conéixer més persones”.

Per la seua banda, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat que les Falles de València estan, des d’ara, “on es mereixen”, ja que es tracta d’un “fet cultural extraordinari i grandiós”.

D’aquesta manera, la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha felicitat a tots els valencians i valencianes i, en general, a tota la humanitat, perquè “acaba de rebre un regal molt gran, les Falles de València”.

Així mateix, Oltra ha expressat la seua “alegria” per estar representant al Govern valencià i formar part d’ell “en aquest moment històric”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + setze =