25n
25N
25N

Puig afirma que es fitxarà per a estiu a "la immensa majoria" de sanitaris als quals se'ls acaba el contracte covid

Puig afirma que es fitxarà per a estiu a "la immensa majoria" de sanitaris als quals se'ls acaba el contracte covid
28/05/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que s’emprarà per a reforços d’estiu a “la immensa majoria” dels sanitaris als quals aquest 31 de maig se’ls acaba el contracte per reforç covid i ha recalcat, a més, que s’està treballant per a reconvertir en estructurals les places dels quals es queden.

Així, en una entrevista a la cadena SER recollida per Europa Press, ha assenyalat que Sanitat contractarà més de 6.500 professionals per al Pla de Vacances i reforçar l’Atenció Primària a l’estiu, mentre que s’han renovat 6.050 dels 9.309 contractes de reforç covid de professionals sanitaris.

Sobre aquest tema, ha explicat que gestionar “també és prioritzar i jerarquitzar” perquè els recursos públics “no són infinits” i amb els índexs de coronavirus que tenim ara “es pot alliberar una part” dels contractes que “han suposat molts milions d’euros”.

No obstant això, ha garantit que “una vegada que se’ls acabe el contracte de reforç covid, probablement a la immensa majoria se’ls contractarà com a reforç d’estiu“. A més, ha subratllat que “el més important” és acabar l’anàlisi que estan realitzant sobre quines places estructurals es necessiten a la Comunitat Valenciana.

“Quina sanitat volem, i per això quins recursos necessitem, que serà més”, ha assenyalat. Per tant, es preveu que aquestes 6.000 persones de contracte covid que continuaran siguen places estructurals i “pot ser que hi haja més”, encara que es deu tindre en compte les dificultats econòmiques que existeixen.

“M’agradaria que totes les persones estiguen contractades fins i tot més, perquè com més recursos es tenen més capacitat de resposta sanitària, però cal actuar amb els recursos econòmics que es tenen”, ha evidenciat. En qualsevol cas, ha compromés “un augment estructural” en la sanitat valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + disset =