caixa popular

Puig afirma que l'administració realitza una gran inversió en la prevenció d'incendis

L’incendi forestal de Gàtova roman actiu i ja ha arrasat una superfície propera a les 1.000 hectàrees

Puig afirma que l'administració realitza una gran inversió en la prevenció d'incendis
30/06/2017 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que l’actual administració pública està realitzant una gran inversió en la prevenció d’incendis i a millorar l’accessibilitat dels boscos de la Comunitat Valenciana.

Puig ha admés que la neteja dels boscos constitueix un assumpte “molt complex” i ha recordat que, durant molts anys, l’anterior Govern va realitzar retallades massives que han repercutit en l’accessibilitat de les zones forestals.

“La Comunitat Valenciana té una enorme massa forestal i, si algú pensa que tot pot estar com una zona verda urbanitzada, és impossible i tampoc és raonable”, ha afegit sobre aquest tema.

El cap del Consell ha visitat el lloc de comandament avançat (PMA) de l’incendi forestal declarat el dimecres a Gàtova -que està situat en el terme municipal d’Altura- per a conéixer de primera mà l’evolució del foc i els treballs d’extinció que els efectius estan duent a terme.

Segons les últimes dades facilitades pel 112 a les 12.00 hores, l’incendi forestal ha arrasat ja una superfície de 973 hectàrees, i compta amb 574 mitjans terrestres, 67 vehicles i 25 mitjans aeris treballant en la seua extinció.

Fins al lloc de comandament avançat també s’ha desplaçat la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Maria José Salvador, i el director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel. Des d’allí, el director del PMA, Fernando Kindelan, els ha comunicat que l’incendi es troba en un estat “inestable”, encara que no existeix risc per a cap població.

El cap del Consell ha explicat que la situació del foc és “molt complicada” i ha agraït el “gran esforç” que estan realitzant tots els efectius terrestres i aeris implicats. Així mateix, ha insistit en la importància d’extremar les mesures de control per a evitar accidents i que les labors d’extinció es desenvolupen amb la màxima seguretat.

Ximo Puig ha reconegut que la meteorologia està dificultant les tasques d’estabilització de l’incendi, i que els continus canvis d’adreça del vent, a més de la mateixa orografia de la zona, han obligat als operatius a “canviar diverses vegades d’estratègia”. En aquest sentit, ha reiterat que l’avanç del foc “va a dependre en gran manera de les condicions meteorològiques de les pròximes hores”, i per açò es va a intensificar el treball dels mitjans aeris per a aprofitar al màxim les hores de sol.

Finalment, ha recordat que en l’actualitat el risc d’incendis existeix els 365 dies de l’any i que és “molt difícil tenir risc zero” hagut de, entre altres coses, a les conseqüències derivades del canvi climàtic.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − cinc =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris