25n
25N
25N

Puig afirma que hi ha un "acostament de posicions" i un "principi d'acord" amb els MIR que "espera que es concrete"

Vox critica el toc de queda i que s’hagen “restringit les reunions familiars a sis quan estan oberts els col·legis”

Puig afirma que hi ha un "acostament de posicions" i un "principi d'acord" amb els MIR que "espera que es concrete"
29/10/2020 -

El president de la Generalitat ha anunciat que hi ha un “acostament de posicions” i un “principi d’acord” amb els MIR que espera que “es concrete”.

Així ho ha manifestat Puig durant la sessió de control en resposta a Vox, que li ha preguntat si pensa canviar “estratègia del Consell” davant la segona ona del coronavirus.

El diputat de Vox en Les Corts José María Llanos ha lamentat que haja “imposat a tots un toc de queda i restringit les reunions familiars a sis quan estan oberts els col·legis”.

Així ho ha afirmat Llanos en la seua pregunta al president de la Generalitat, Ximo Puig, en el ple de les Corts, on li ha instat a utilitzar “llits UCI de la privada, amortitzar els hospitals de campanya i l’atenció primària que fa 100 dies que està de vaga, obrir els centres de salut a les vesprades”, entre altres.

Puig ha assegurat que l’objectiu és “superar la pandèmia lluitant per a garantir la salut amb el menor desgast per a l’economia”, i ha criticat que l’actitud de Vox “fa pensar en el que va per l’autopista pel carril contrari”, i ha manifestat que els ciutadans “necessiten rastrejadors de coronavirus i no de vots”.

Per part seua, Llanos ha insistit que el Consell “ho ha fet malament”, i ha criticat que “es van obstinar a no fer test”. Així, ha lamentat que la sanitat està “a punt d’esclatar” i ha instat a Puig a cessar la consellera del ram, Ana Barceló: “Dimitisca-la, senyor Puig”.

També ha enlletgit al Govern central que li “passe la pilota” a les comunitats autònomes amb una mesura “tan extrema” com el toc de queda, per la qual cosa s’ha preguntat sobre la cobertura jurídica d’aquesta mesura.

A més, ha criticat que hi ha moltes “línies pressupostàries que no són necessàries ara”, i ha considerat que “la millor despesa social és salvar a les persones, la seua vida, salut i dignitat, que puguen menjar i viure”. “Tota la resta, sobra”, ha asseverat.

Llanos també ha instat a Puig “ja que el Govern no baixarà l’IVA de les màscares” que les “regale a les famílies” i que “es deixe de fiscalitats verdes”. “Si vol reduir el CO₂ que compte amb el sector primari, no invente mecanismes a futur i cars”, li ha etzibat.

PUIG: “VOSTÉS ES QUEDARAN SOLS”

Puig ha manifestat a Llanos que Vox “es quedaran sols” en la seua reacció davant la pandèmia i li ha interpel·lat: “No pot pensar que igual no són tots els altres els que s’equivoquen?”, ha indicat.

Així, el president ha considerat que “no cal incrementar l’ansietat” en els ciutadans amb “afirmacions que res tenen a veure amb la realitat” i “discursos absurds”. “En un moment fent manifestacions amb botzines i l’endemà demanant més restriccions, això genera una absoluta falta de credibilitat”, ha manifestat.

El president ha defensat que són “més importants que mai els acords”, i li ha instat a Vox a “abandonar el negacionisme”. Així, ha defensat que enfront de la pandèmia “hi ha dos models: la via valenciana de l’acord per a intentar doblegar al virus basant-se en la ciència i la confrontació i utilització política de la pandèmia”.

POLÈMICA PER LES MÀSCARES

Durant les preguntes dels diputats, la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha respost al parlamentari de Vox David García que “no ha escoltat ni una sola paraula” i que no podia “respondre a una pregunta que no ha escoltat”.

“Senyoria, el felicite. Aquesta màscara que porta no ha de deixar entrar cap virus, ni sortir tampoc perquè sincerament, no se li entén ni una sola paraula”, li ha etzibat Oltra. Això ha provocat que el diputat, que portava una màscara de tela, s’haja aixecat i haja criticat la resposta.

El president de les Corts, Enric Morera, ha considerat que el diputat “ha fet una pregunta” i Oltra “ha donat una resposta” i ha apuntat que “la recomanació del Comité de Salut de les Corts indiquen la conveniència d’utilitzar les màscares quirúrgiques”.

Davant això, García s’ha posat una màscara quirúrgica i ha alçat la de tela a la mà i després l’ha llançat sobre el seu escó. “Vosté ha utilitzat el seu minut i ha rebut la resposta que ha rebut”, ha insistit Morera.

El portaveu adjunt del grup, José María Llanos, ha demanat la paraula per a dir que “una cosa és que l’interpel·lat no haja volgut respondre i una altra que no s’haja entés”, per la qual cosa ha considerat que el diputat “té dret al fet que la pregunta s’entenga”. No obstant això, Morera ha prosseguit amb la sessió: “La pregunta s’ha formulat i la resposta s’ha formulat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 3 =