25n
25N
25N

Puig advoca per canviar la llei per a acabar amb la prostitució i recorda que els bordells estan prohibits

Puig advoca per canviar la llei per a acabar amb la prostitució i recorda que els bordells estan prohibits
21/08/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha recordat aquest divendres que “els prostíbuls ja estan prohibits”, encara que ha defensat que “ha d’anar canviant la legislació per a acabar amb la prostitució”, una problemàtica que “va molt més enllà de la pandèmia”.

Així s’ha pronunciat Puig en roda de premsa després de mantenir una reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrada (Cecopi) per a abordar l’aplicació de les mesures de control de rebrots de Covid-19, preguntat sobre la petició que la ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha realitzat a les comunitats autònomes, per mitjà d’una carta, per a sol·licitar el tancament dels prostíbuls i llocs d’alternació amb motiu del coronavirus.

Malgrat que el president ha assegurat que “els prostíbuls ja estan prohibits”, també ha reconegut que “se sap que hi ha espais de caràcter públic o privat en els quals es produeix la prostitució”. “Prostíbuls com a tal no existeixen, existeixen llicències de bars, hotels o residències”, ha matisat Puig, alhora que ha destacat que “estem davant una qüestió que va molt més enllà de la pandèmia, una qüestió que s’ha d’abordar”.

Així, Puig ha assegurat que “l’objectiu és acabar amb la prostitució” i per tant amb “l’esclavisme que es produeix”. “Jo crec que ha d’anar canviant la legislació per a acabar amb la prostitució”, ha remarcat.

A més, el president de la Generalitat ha recordat que amb la nova regulació de restriccions per a l’oci nocturn totes aquestes activitats “s’han de tancar en un moment determinat i han de complir allò que està previst en la normativa”.

“És cert que hi ha algun que intenta vorejar la legalitat però el que sí que és ja un compromís de les forces de seguretat és que tots els establiments d’oci nocturn complisquen la normativa vigent”, ha assegurat.

Segons ha assenyalat Puig, “la policia autonòmica tindrà una reacció preferent en aquells punts en els quals es puga produir algun tipus de situació que permeta allunyar-se del compliment normatiu”, i ha recordat que “la policia nacional i la guàrdia civil tenen activat des de fa molt de temps un seguiment especial d’eixos llocs en els quals pot produir-se la prostitució”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 15 =

museo prehistoria