25n
Orgull
Orgull

Puig replica a Bonig: "El seu govern va ser un immens error que mai els valencians van a tornar a consentir"

I.CABALLER/CORTS VALENCIANES

Puig replica a Bonig: "El seu govern va ser un immens error que mai els valencians van a tornar a consentir"
11/09/2018 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha replicat a la líder del PPCV, Isabel Bonig, que tots els indicadors econòmics i socials posen de manifest que la Comunitat Valenciana està millor que fa anys i els valencians “no volen tornar a mirar arrere” ja que “hi ha massa qüestions que diuen amb total claredat que la seua experiència de govern no és que fóra un fracàs, sinó un immens error que mai els valencians van a tornar a consentir”.

“Mai els valencians poden oferir la seua confiança als qui han arruïnat econòmicament, políticament i moralment aquesta comunitat”, ha subratllat. Així li l’ha traslladat Puig a Bonig en el torn de rèplica a la intervenció de la presidenta del PPCV, qui ha criticat la gestió del Consell durant el Debat de Política General.

Sobre aquest tema, Puig li ha acusat d’utilitzar l’estratègia de crear “un univers alternatiu” ja que ha remarcat que “la realitat és la que és” i demostra que en l’actualitat hi ha més persones treballant que en la passada legislatura.

“Vostés que deien que si governava ací l’esquerra perillosa ningú vindria, no hi hauria ocupació i totes eixes amenaces i el que ha passat és que tots els indicadors econòmics, socials i democràtics són millors”, ha indicat per a assenyalar que el problema és que el PP es troba en una “deriva de populisme conservador”.

Així mateix, ha reprovat Bonig per parlar de corrupció ja que li ha recordat que el 33% dels quals van ser consellers ‘populars’ estan imputats i va ser el PP el que va situar la Comunitat en el “paradigma de la corrupció”. “Quina broma és aquesta. Si nosaltres tenim poca vergonya, vosté no sap el que és la vergonya”, li ha etzibat i ha recordat els casos Gürtel, Valmor, Ciegsa, els 1.200 milions perduts en l’extinta Canal Nou o el cas de Terra Mítica.

FINANÇAMENT I AVANÇAMENT ELECTORAL

D’altra banda, ha negat que haja canviat la seua reivindicació sobre la necessitat de reformar el sistema de finançament. “Això és absolutament fals. Ara, hui i demà, i governe qui governe sempre defendré el mateix, un finançament just per als valencians” i, en aquest punt, ha demanat al PP que desbloquege en el Senat, on compta amb majoria absoluta, la seua compareixença per a abordar aquesta qüestió.

Ha considerat que la líder del PPCV ha demostrat amb la seua intervenció que “la ‘salvinització’ està atrapada en el PP” i ha indicat que eixe “no és el millor horitzó per als valencians” perquè es necessita “un partit conservador profundament demòcrata i arrelat als principis democràtics”.

Al seu juí, Bonig “hauria d’alegrar-se” de l’actual “moment valencià”, per la qual cosa no entén que “se situe en contra” ja que ha defès que les empreses mostren la seua confiança a la Comunitat i venen, hi ha “més oportunitats de treball”, en matèria sanitària uns 1,3 milions de valencians que no paguen pels seus medicaments o en l’àmbit educatiu hi ha 6.000 professors més, la mitat de barracons que al principi de legislatura i gratuïtat en els llibres de text.

“Açò són qüestions positives i no entenc per què eixa actitud anti societat valenciana i anti progrés a la Comunitat”, ha considerat per a titlar aquesta posició de “radical i de populisme conservador” perquè “ací estan les dades”.

Respecte a la possibilitat d’un avançament electoral, ha ironitzat: “Quin esglai li donaria a vosté hui si anunciara la convocatòria electoral” i encara que ha considerat que “més prompte que tard cal singularitzar el calendari de la Comunitat”, ha insistit que en aquest moment és “més important l’estabilitat que ha donat aquest govern i que acabem tot allò que en aquesta etapa volem portar cap avant”

“FANTASMA DEL CATALANISME”

Així mateix, ha enlletgit Bonig que parle del “fantasma del catalanisme” perquè no existeix a la Comunitat. D’aquesta manera, ha subratllat que “no hi ha cap projecte independentista en aquesta cambra”.

BONIG CRITICA EL “XANTATGE LINGÜÍSTIC”

Bonig li ha recriminat la seua “política de xantatge lingüístic” que, a més, ha subratllat és “il·legal” com “així ho diuen els tribunals” perquè “no es respecta la llibertat dels pares” i li ha assenyalat que les “bones dades” han sigut conseqüència de les reformes que va dur a terme el Govern del PP presidit per Mariano Rajoy.

Sobre aquest tema, Puig ha acusat la ‘popular’ de voler fer amb la qüestió lingüística de “un motiu de confrontació”, mentre que el que busca el Consell és aconseguir un “procés de màxima inclusió” i que els valencians sàpien les tres llengües. “Volen confrontar perquè no tenen idees i solament poden oferir conflicte”, li ha recriminat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × dos =