caixa popular

Puig enalteix el paper de les bandes en el 50 aniversari de la FSMCV: "La meitat dels músics són valencians"

Puig enalteix el paper de les bandes en el 50 aniversari de la FSMCV: "La meitat dels músics són valencians"
06/10/2018 -

El ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat a les bandes musicals com un element que “uneix a tots els valencians” i ajuda a vertebrar la Comunitat, ja que “tots els pobles, per xicotets que siguen, tenen una societat musical”.

En la inauguració de la 50 Assemblea General de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), celebrada aquest dissabte en el Palau de Congressos, ha recordat que la regió compta amb 40.000 músics i 60.000 educands: “La meitat dels músics que hi ha a Espanya són valencians”.

“En qualsevol país del món et trobes a un músic valencià, i aqueixa és la millor imatge d’aquesta terra”, ha emfatitzat Puig, per a ressaltar la solidesa de la federació després del seu mig segle de vida, informa la Generalitat en un comunicat.

El cap del Consell ha garantit així que la FSMCV compta amb el suport de la Generalitat, i ha expressat el seu desig que prompte puga tenir “un finançament just”.

Després de la seua intervenció, Puig ha rebut un dels guardons extraordinaris que concedeix la federació dins dels seus premis Euterpe 2018. Aquests guardons pretenen homenatjar a la música valenciana i establir millor comunicació amb els actors polítics i econòmics i amb el públic en general.

Sota aquest prisma, el ‘president’ ha agraït el treball dels directius de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat, ja que “perquè una organització funcione, és molt important que estiga formada per directius que dediquen hores a treballar pels altres”, ha subratllat.

PREMIS EUTERPE 2018

Els guardonats en la 19 edició dels Premis Euterpe són la Societat Musical de Sogorb (Participació federal), Antonio Moltó Sanchis de la Va unir Musical Contestana (Dedicació), Ajuntament de Saix (Institució) o el Projecte Dones i Bandes (Contribució a la igualtat de gènere). Amb el Premi extraordinari, la FSMCV ha distingit al Palau de la Música de València i al mateix Ximo Puig, detalla la federació en un comunicat.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − nou =