25n
25N
25N

Port de València espera que l'arribada de creuers internacionals siga un "baló d'oxigen" per al sector

Port de València espera que l'arribada de creuers internacionals siga un "baló d'oxigen" per al sector
29/05/2021 -

El Port de València ha celebrat l’alçament de la prohibició perquè els creuers internacionals puguen atracar en els ports espanyols, amb efectes a partir del dia 7 de juny, i ha valorat que aquesta decisió del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) suposarà un “baló d’oxigen” i reactivarà el sector turístic i l’ocupació valenciana.

Així ho ha expressat l’Autoritat Portuària de València (APV) perfil de la xarxa social Twitter, on ha destacat l’efecte que tindrà l’alçament d’aquesta prohibició, a causa de l’evolució favorable de la pandèmia, en guies, centres culturals i d’oci, comerços, bars i restaurants o transport públic, entre altres sectors.

L’APV ha avançat que els primers creuers arribaran a València el mes de juny, amb una normativa especial de seguretat per a destins i visitants de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, de la qual Valenciaport “donarà detalls” dilluns que ve.

En aquest sentit, ha assenyalat que l'”aturada” de 15 mesos del turisme de creuers “ha minvat els ingressos del sector turístic valencià en 70 milions d’euros” i ha augurat que el retorn dels vaixells “reactivarà el sector i l’ús” de la Comunitat Valenciana.

Així, ha incidit en què València és un destí “mitjà i sostenible en creuers”, amb creixements anuals del 2 per cent, uns 400.000 visitants i 200 escales/any, i ha apuntat que el Port, la Diputació de València i la Generalitat treballen per a ampliar destins en enclavaments de la província.

CREUERS

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), mitjançant Resolució de la Direcció General de la Marina Mercant (DGMM) que s’ha publicat aquest dissabte en el Boletín Oficial del Estado (BOE), ha alçat la prohibició perquè els creuers internacionals puguen atracar en els ports espanyols, amb efectes a partir del dia 7 de juny.

L’evolució favorable de la pandèmia en el territori europeu, d’on procedeixen la majoria dels passatgers de creuers internacionals amb escala en ports espanyols, l’augment de la població vacunada contra el SARS-CoV-2 i el descens de la incidència en les comunitats autònomes amb ports susceptibles de rebre aquest tipus de vaixells, permeten el reinici de l’activitat de creuers que realitzen viatges internacionals i tinguen per destinació ports espanyols.

La resolució de la DGMM determina les mesures sanitàries que han de complir els vaixells de passatge tipus creuer que realitzen viatges internacionals i naveguen per aigües de la mar territorial per a entrar en ports espanyols oberts a la navegació internacional, que es detallen en el document ‘Mesures sanitàries per al restabliment dels creuers internacionals’ publicat en la pàgina del Ministeri.

El document descriu les mesures que hauran d’implementar els vaixells de passatge tipus creuer que pretenguen realitzar trajectes internacionals visitant ports espanyols per a previndre esdeveniments relacionats amb l’emergència sanitària per Covid-19 i per a dur a terme una gestió adequada en cas de produir-se contagi entre el passatge.

Amb aquesta resolució es deixa sense efectes l’adoptada el 23 de juny de 2020 per la qual la DGMM va establir la prohibició d’entrar en ports espanyols a vaixells de passatge tipus creuer de caràcter internacional per a afrontar la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + onze =