caixa popular

Port Mediterrani, el major centre comercial i d'oci d'Europa a Paterna

Els promotors estan dissenyant un projecte que sí respecte al medi ambient

www.puertomediterraneo.es

Port Mediterrani, el major centre comercial i d'oci d'Europa a Paterna
13/02/2018 -

El Port Mediterrani de Paterna, cridat a convertir-se en el major centre comercial i d’oci d’Europa, avança contra tot pronòstic. I és que després que es paralitzara el projecte pel seu impacte mediambiental, els promotors de Port Mediterrani han modificat la seua proposta, incorporant aspectes de protecció mediambiental i cohesió social, com, per exemple, la instal·lació d’una gran coberta verda de més de 200.000 metres quadrats, que ho convertirà en tot un referent europeu.

Així, aquest megaprojecte a Paterna torna a estar en el centre de la política. El President de la Generalitat, Ximo Puig, no ha dubtat a confirmar que ‘encara que el projecte anterior no tirarà endavant perquè no complia la normativa, sí que ho farà qualsevol altre que es regisca per la legalitat vigent a la Comunitat Valenciana’. D’aquesta manera, Puig ha afegit que ‘cal treballar per a aconseguir una solució de consens’ i, d’aquesta manera, superar el bloqueig que ja es va produir fa 16 mesos.

En aquest sentit, l’ambaixador britànic, Simon Manley, es va reunir amb el President de la Generalitat per a parlar sobre la viabilitat del projecte, i reiterar que el Govern del Regne Unit recolza aquest projecte de futur a Paterna. I és que l’engegada de Port Mediterrani suposaria una inversió de 700 milions d’euros, aproximadament, a més de la creació de milers de llocs de treball.

Port Mediterrani: El centre comercial més gran d’Europa

Els promotors d’aquest projecte ja estan treballant en un nou disseny, que respecte la normativa de la Comunitat. D’aquesta manera, i a més de la gran coberta verda que embolicarà tot el centre comercial i d’oci, han desvetlat altres millores, com que el 50% de la superfície verda serà accessible per als visitants, i comptarà amb zones d’oci i de descans, però també amb horts, jardins, camins de running, zones esportives i parc infantils.

Amb aquesta estratègia, la qual cosa es pretén és que la coberta no solament reduïsca l’efecte illa de calor urbana, produït per l’augment de temperatures, sinó que a més contribuïsca a reduir les emissions de CO2. Per això, aquest enorme espai verd també se centrarà a impulsar i conservar la biodiversitat. D’aquesta manera, els promotors estan estudiant diferents alternatives per a emprar espècies de la flora local, concretament aquelles que atraguen la fauna, a més de la instal·lació de caixes niu i ruscs.

Al voltant de 6.000 llocs de treball

D’acord amb les dades aportades pels promotors, Port Mediterrani crearà, en la seua fase d’explotació, al voltant de 5.900 llocs de treball. Una xifra a la qual caldrà sumar l’ocupació que es crearà durant la seua construcció. Així, i basant-se en les xifres durant la creació de Port Venencia a Saragossa, estaríem parlant d’una mitjana mensual de 1.800 treballadors durant dos anys. Finalment, caldrà afegir els llocs d’ocupació, una vegada s’òbriguen les portes de Port Mediterrani.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − 5 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris