25n
25N
25N

El Port assegura que Foment assenyala innecessària una nova DIA

El Ministre creu que no fa falta si les actuacions “no modifiquen el projecte inicial”, encara que partits i col·lectius assenyalen que sí que ocorre

El Port assegura que Foment assenyala innecessària una nova DIA
25/11/2019 -

El president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, creu que la posició del Ministeri de Foment “és transparent, que no fa falta cap Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) addicional” per a l’ampliació de la terminal nord del Port de València.

Martínez s’ha pronunciat en aquests termes després de la presentació d’una eina de seguiment i anàlisi dels temps d’escala en Valenciaport, en ser preguntat per les recents declaracions del ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, que aquest dissabte assenyalava que “si les actuacions en el Port de València no modifiquen el projecte inicial, la declaració d’impacte mediambiental que es va obtenir en el seu moment continua vigent”. “Una altra qüestió diferent és que es modifiquen” perquè en aqueix cas “faria falta una nova declaració d’impacte mediambiental”, afegia.

En qualsevol cas, Ábalos assegurava “no és Foment qui fa les declaracions d’impacte ambiental” sinó Transició Ecològica, i que a més “el que ho ha de demanar és el port”. I és que el divendres, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, avançava que la Generalitat demanarà a Foment la nova DIA, com ja va sol·licitar al Ministeri de Transició Ecològica, després que aquest haja respost que la DIA depén de Foment.

Per al president de la APV, “Ábalos ha deixat clar diverses coses: primer, que si no hi ha una modificació, que no n’hi ha, la DIA continua vigent”. Per tant, “entenc que la posició del Ministeri és transparent, que no fa falta cap DIA addicional”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 19 =

CCCC
activem alfafar