25n
25N
25N

El port col·labora en la celebració de les 'Corregudes de Joies' de Pinedo

El port col·labora en la celebració de les 'Corregudes de Joies' de Pinedo
08/08/2019 -

L’Autoritat Portuària de València col·labora en la celebració de les tradicionals ‘Corregudes de Joies’ que tindran lloc els pròxims dies 12, 13 i 14 d’agost a la platja de Pinedo. L’APV s’ha sumat a l'”ampli elenc d’empreses de la comunitat portuària que col·laboren habitualment amb aquestes carreres de cavall que se celebren des de mitjan segle XIX a València”.

Es tracta d’una tradició amb més de 150 anys d’antiguitat que reuneix tots els anys a centenars de persones que “acudeixen a contemplar aquestes carreres en un escenari marcadament portuari, en el qual les grues contemplen la força que exhibeixen els animals”, ha informat l’APV en un comunicat.

Segons estableix la tradició, en les ‘Corregudes de Joies’, el genet ha de muntar sense cadira, tal com s’ha fet des dels seus inicis per part dels agricultors i llauradors de la zona, que van ser els que van impulsar aquestes carreres en el marc de les seues festes populars.

El nom de ‘Corregudes de Joies’ prové del premi que s’entrega als guanyadors, uns mocadors de seda grans que solen estar penjats sobre les corones de llorer durant els dies de la carrera. Un dels mocadors serà per a engalanar el coll del cavall guanyador i un altre per al genet que s’alça sobre el triomf.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − onze =

mercat medieval ontinyent