caixa popular

Poden aparcar les motos en la vorera?

Els pictogrames del ciclomotor estan desapareixent dels carrils bus

Poden aparcar les motos en la vorera?
15/05/2018 -

Des de fa uns anys, s’està treballant a recuperar la ciutat per al vianant. I un dels passos fonamentals ha sigut eliminar de les voreres els obstacles per a les persones. Per això, des de l’Ajuntament de València s’han anat delimitant, en diferents àrees de la ciutat, zones d’estacionament exclusives per a les motos, amb l’objectiu d’evitar el seu aparcament en les voreres. Així, no és d’estranyar que aquestes zones siguen cada vegada més visibles pels carrers de la nostra ciutat.

Motos en Valencia

No obstant això, Està permés aparcar les motos en la vorera? D’acord amb la normativa, i sempre que no hi haguera estacionament reservat per a motos, està permés aparcar paral·lelament en la vorera, a una distància mínima de 0,5 metres, quan tinguen una amplària superior a tres metres, i inferior a sis metres, deixant dos metres de distància en els límits d’un pas de vianants o parades de transport públic, així com en semibateria, quan l’amplària de les voreres siga superior a sis metres.

Per descomptat, la normativa afig que les motos tindran absolutament prohibit estacionar en les voreres quan es tracte de zones per als vianants, i no existisca una senyalització que ho autoritze, a més d’aparcar al costat de façanes obstruint portes, finestres o aparadors. Així mateix, hi ha una pràctica que està molt estesa entre els motoristes, i que estaria prohibit. En aquest sentit, no es permet encadenar el vehicle, mitjançant dispositius de seguretat, a fanals, arbres o qualsevol altre element ornamental o de mobiliari urbà.

Finalment, i quant a la mobilitat de les motos per la ciutat, la normativa s’ha modificat. I és que si abans estava permés circular pel carril bus amb l’objectiu de descongestionar la calçada, la veritat és que ara, després de la resolució impulsada per l’anterior equip de Govern en 2013, tan sols està permés en aquells carrils en els quals, encara, es manté els pictogrames del ciclomotor. Un element que ha desaparegut de la major part dels carrils d’autobús, especialment, dels més conflictius on s’ha produït més d’un accident.

Etiquetes


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × un =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris