25n
25N
25N

El poble guatemalenc de Salcajá rep el premi d'Accessibilitat Universal gràcies al treball amb Quart

El poble guatemalenc de Salcajá rep el premi d'Accessibilitat Universal gràcies al treball amb Quart
16/07/2019 -

El projecte de cooperació internacional desenvolupat per Quart de Poblet i Salcajá en el municipi guatemalenc ha rebut el seu primer reconeixement amb el Premi d’Accessibilitat Universal en la categoria de municipis llatinoamericans amb menys de 100.000 habitants concedit a l’Ajuntament de Salcajá.

En la cerimònia dels premis, entregats per la reina donya Letizia en el Corral de Comèdies d’Almagro el 9 de juliol, va estar present una delegació de Salcajá encapçalada pel seu alcalde, Miguel Ovalle, així com per la regidora de Quart Lucía Fernández Sevilla i el tècnic municipal Luis Lillo.

Aquest premi suposa un gran reconeixement a la política de cooperació internacional de Quart de Poblet i, fonamentalment, suposarà un suport per al desenvolupament de polítiques inclusives en el municipi guatemalenc, convertint-lo en un referent per a tot el país llatinoamericà.

Sens dubte, les grans beneficiades seran les persones guatemalenques amb diversitat funcional que veuran augmentada la seua visibilitat i la seua qualitat de vida en els pròxims anys gràcies a aquest projecte, aprovat pel Consell de Paz i Solidaritat de Quart de Poblet, té per objecte el desenvolupament del pla d’accessibilitat universal en Salcajá.

L’Ajuntament de Quart, seguint els criteris del Consell, va iniciar aquesta línia de cooperació l’any 2015, en col·laboració amb l’ONGD espanyola Municipalistes per la Solidaritat i l’Enfortiment Institucional (Fundació MUSOL) i l’ONGD guatemalenca Munika’t.

Quart de Poblet va rebre també en 2005 el Premi d’Accessibilitat Universal a Municipis en la seua primera convocatòria pel desenvolupament del projecte “Quart sense Barreres, un poble de tots i totes”.

L’any passat, dos representants de l’Ajuntament de Quart de Poblet van visitar Salcajá per a conéixer de primera mà el treball realitzat i poder intercanviar informació sobre el desenvolupament del projecte. En la visita van participar Lucía Fernández, la llavors regidora de Pau i Solidaritat, Salut Pública i Barri del Crist, i Luis Lillo, coordinador de Benestar Social.

Posteriorment, l’alcalde de Salcajá, Miguel Ovalle, acompanyat de l’alcalde de Palin, Mario Yantuchi, i de la gerent de prestacions socials de les municipalitats de Guatemala, Evelyn Morales, van viatjar fins a Quart de Poblet, on es van entrevistar amb l’alcaldessa, Carmen Martínez. Van visitar el Centre de Dia i Residències de Quart de Poblet, així com algunes de les últimes actuacions d’accessibilitat realitzades en el municipi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 4 =