25n
Orgull
Orgull

Puçol reforça els dispositius de seguretat davant la gran afluència de les seues festes

Puçol reforça els dispositius de seguretat davant la gran afluència de les seues festes
29/08/2019 -

Les paelles, amb una inscripció prèvia de 5.500 persones, i la cavalcada, amb 1.820 persones desfilant pel recorregut, són prova de l’èxit dels esdeveniments massius de les festes de Puçol. Perquè tot isca segons les expectatives, des de diverses àrees de l’Ajuntament s’ha coordinat a tots els departaments, Policia Local i Protecció Civil per a prendre les mesures oportunes que garantisquen el civisme i els drets dels participants.

Durant el dimecres 28 d’agost, diversos òrgans del consistori van posar en comú mesurades perquè en les festes tot funcione segons el que es preveu. Aquesta reunió de tots els departaments va comptar amb l’equip de govern municipal, a més de membres de la Policia Local, Protecció Civil, departaments de festes i altres àrees de l’Ajuntament.

La cavalcada de les festes, el recorregut de les quals comença en l’avinguda Font de Mora i finalitza en la plaça del País Valencià, on se celebra un ball de disfresses, compte com a novetat d’enguany la prohibició de consumir i exhibir alcohol, amb el que es pretén mantenir la bona imatge i el civisme d’aquest esdeveniment en què participen xiquets, entre altres els festers infantils. Amb aquesta mesura, es pretén evitar les situacions d’embriaguesa que s’han produït en anys anteriors i garantir una participació saludable.

L’organització també s’ocupa de mantenir l’ordre i evitar parades i embossos, marcant el ritme de la cavalcada. A més, cada vehicle ha d’anar flanquejat per quatre membres del grup participant, per a evitar que els xiquets s’aproximen massa a recollir caramels i altres detalls que es llancen des de les carrosses, els quals en cap moment poden ser llançats pels conductors.

Amb la intenció de protegir també als més xicotets, enguany com a novetat Protecció Civil facilita polseres per als xiquets amb les quals se’ls identifica amb el seu nom i el número dels seus pares en cas que es perden. Per les festes, aquest cos de voluntaris redobla els seus esforços i planta carpes en tots els esdeveniments massius.

Només sí és sí

Per a contribuir al fet que entre els 5.500 participants de les paelles triomfe el bon rotllo, la novetat d’enguany és la presència d’un punt violeta, una de les mesures posades en marxa des de l’Ajuntament de Puçol dins de la campanya institucional Només sí que és sí.

Francisco Leal, Intendent de Policia Local, recorda que, com és habitual, «es comptarà amb la presència d’agents, juntament amb Protecció Civil i serveis dedicats d’ambulància per a atendre qualsevol incident o altercat que puga sorgir».
Al costat de la presència policial, el suport del punt violeta durant 5 hores, des de les 22 fins a les 03 hores, per a informar els participants i parar atenció a qualsevol persona que s’acoste bé a consultar dubtes, bé a exposar el seu cas o a denunciar qualsevol tipus de «mals rotllos» durant la nit. Aquest punt violeta quedarà instal·lat al costat de l’oficina de Correus, molt prop de l’escenari.

Els altres actes de festes en els quals estarà present el punt violeta de la plaça del País Valencià són: la nit del 30 d’agost, durant la cavalcada; la nit del 5 de setembre, en el sopar solidari; i la nit del diumenge 8, pel concert de Demarque Flamenc. En tots els casos, el punt forma part d’un dispositiu de seguretat al qual se sumen dispositiu de Protecció Civil Puçol i la Policia Local.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 3 =