Puçol presenta PROEU al programa europeu Erasmus amb motiu del Día d'Europa celebrat ahir

Guardar

ayuntamiento puzol
ayuntamiento puzol

A través de la Regidoria de Joventut i en coordinació amb la Fundació Finnova, en el marc de les Accions de Participació Juvenil d'Erasmus +, l'Ajuntament de Puçol presenta la iniciativa Projectar el futur des dels ulls de la joventut de Puçol (PROEU), per a sensibilitzar als joves sobre la Unió Europea, una convocatòria el termini de recepció de la qual de projectes finalitza el dimarts 11 de maig.

PROEU formarà durant 14 mesos a 115 joves entre 14 i 18 anys de cinc centres educatius de Puçol, amb l'objectiu de donar a conèixer la Unió Europea (UE), les seues institucions i oportunitats. Entre altres àrees, esta formació s'enfocarà en les metes actuals europees, com el Pacte Verd Europeu, la digitalització i la inclusió mitjançant activitats en les quals els participants tindran ocasió de debatre i intercanviar opinions amb experts, eurodiputats i polítics locals.

Per a culminar este procés i demostrar els coneixements adquirits, després d'assistir a un taller d'enregistrament i edició de vídeo, els joves de Puçol crearan curts de temàtica europea per a participar en el XS, Festival de Curtmetratges de Puçol, que per a la seua edició de 2022 incorpora un nou premi en la categoria L'Altra Mirada.

Els estudiants participants pertanyen a l'Institut d'Educació Secundària de Puçol, col·legi concertat Virgen al Pie de la Cruz, American School of València, Caxton College i el programa JOOP contra l'abandó escolar. Entre tots els curts presentats, el jurat seleccionarà a un guanyador el premi del qual és viatjar a Brussel·les per a conèixer les institucions europees de primera mà.

D'altra banda, Projectar el futur des dels ulls de la joventut de Puçol naix entorn del Dia d'Europa (9 de maig), data en la qual se celebra la pau i la unitat del continent. Esta commemoració coincidix amb l'aniversari de la històrica declaració de Schuman, ministre francès d'Afers exteriors en els anys 50, qui va exposar la seua idea d'una nova forma de cooperació política que fera impensable un conflicte bèl·lic entre les nacions europees, en un discurs pronunciat a París en 1950.

Un any més tard, es va signar el tractat pel qual es creava eixa institució. Així, la proposta de Schuman es considera el començament de què és hui la Unió Europea. La Fundació Finnova secunda Europa des de fa deu anys, apostant per la innovació empresarial i l'excel·lència del coneixement aplicat a través del desenvolupament del talent i la seua connexió internacional i interregional. Des de l'any 2012, s'han format en Finnova un total de 400 joves en assumptes europeus i actualment ofereix la possibilitat de realitzar estades formatives en tots els països de la UE a través de diferents programes, com Erasmus +.

Erasmus +

El programa Erasmus + és el programa de la UE per a donar suport a l'educació, la formació, la joventut i l'esport a Europa.Per al període 2021-2027 el programa compta amb un pressupost aproximat de 26.000 milions d'euros destinats a finançar activitats de mobilitat, formació, voluntariat o intercanvi de bones pràctiques en camps molt diversos prestant especial interés a la digitalització, la innovació, el medi ambient i la inclusió.

Next Talent Generation

El programa Next Talent Generation naix amb l'objectiu de crear una aliança europeista que agrupe entitats de diversa índole (organitzacions sense ànim de lucre, empreses, universitats, institucions europees, autoritats administratives nacionals, etc.), per a oferir en una mateixa plataforma oportunitats formatives en el marc de la UE.

Esta plataforma pretén mostrar els programes que oferixen pràctiques de mobilitat a Europa amb l'objectiu de fomentar la mobilitat transnacional i millorar el nivell d'ocupabilitat dels joves. Més informació en https://nextalentgeneration.eu/.

Fundació Finnova

Fundació europea per al finançament de la innovació. És una fundació europea amb seu a Brussel·les els objectius de la qual són promoure la cooperació pública i privada mitjançant la innovació, per a abordar reptes socials com l'ocupació, la formació, l'emprenedoria, els ODS de Nacions Unides, l'economia circular, etc.

Finnova organitza els Startup Europe Awards, una iniciativa de la Comissió Europea i la Fundació Finnova, per a reconèixer a les millors startups europees en l'àmbit social. Més informació: www.finnova.eu.

Destacats