25n
25N
25N

Puçol comparteix vídeos del Club d'Escriptura amb relats breus llegits pels seus autors i les seues autores

L’Ajuntament reinventa les seues propostes per a oferir noves opcions a la població davant la monotonia del confinament

Puçol comparteix vídeos del Club d'Escriptura amb relats breus llegits pels seus autors i les seues autores

L’Ajuntament de Puçol ha implementat, des que es va decretar l’estat d’alarma, diverses mesures i iniciatives tant de caràcter social com econòmic. Davant les pròrrogues i l’extensió de la quarantena, el municipi tracta de reinventar les seues propostes amb l’objectiu de buscar la participació dels veïns i les veïnes per a superar la monotonia del confinament. Entre elles, el Consistori dona a conéixer aquesta setmana una sèrie de vídeos titulada «Puçol escriu», creada pel Club d’Escriptura del municipi. En aquestes gravacions, les persones que formen part del club lligen i comparteixen relats breus de creació pròpia.

El Club d’Escriptura de Puçol es reuneix una vegada al mes i els seus i les seues membres lligen els relats que escriuen, fan cursets o tallers sobre temes concrets per a corregir errors o potenciar l’escriptura i s’ajuden en l’autoedició de llibres, mitjançant la qual ja han editat bastants exemplars. Durant el confinament, han readaptat la seua activitat i han creat la sèrie «Puçol escriu». L’Ajuntament acull i comparteix aquesta iniciativa a través de la publicació dels vídeos gravats pels i les integrants del Club d’Escriptura.

Aquesta acció s’uneix a altres iniciatives culturals impulsades per l’Ajuntament al llarg de la quarantena, com «Versos confitats», la sèrie de vídeos en què el poeta local Manuel Alonso recita un dels seus poemes en cada episodi des de sa casa. La idea és potenciar, a més de l’humor i el bon ambient, la cultura.

«Versos confitats». És Puçol

A més, des de l’inici de la quarantena, l’Ajuntament ha anat prenent les mesures oportunes, com el tancament de tots els edificis municipals, la higienització dels carrers del municipi cada tres nits, la suspensió de terminis en els tràmits administratius o el retard del pagament d’impostos municipals. Perquè el xicotet comerç local no es quede tancat i puga exercir la seua funció, s’ha creat un portal de comerciants perquè puguen inscriure’s tots els comerços que serveixen a domicili.

Per a ajudar a les famílies més vulnerables davant la crisi, Puçol va adaptar la labor social de proporcionar aliments directament mitjançant voluntariat i va convertir aquest servei en un sistema de vals que s’intercanvien per productes de primera necessitat. Serveis Socials i Cáritas estan treballant conjuntament per a afavorir el repartiment d’aliments entre les famílies amb necessitats especials, així com diversos comerços o entitats locals, que també s’han bolcat en la col·laboració. Fonts del Consistori afirmen: «L’important és arribar a les emergències. Després ja veurem el balanç d’on estem i a on anem».

Reunió de Cáritas i l’Ajuntament de Puçol per al repartiment de vals de menjar. És Puçol

Per a les persones majors, s’ha posat en marxa un servei de l’àrea de Benestar Social en col·laboració amb Protecció Civil que funciona des del principi del confinament. Mitjançant un llistat, es localitza a les persones de més edat de la població i s’acudeix a les seues cases periòdicament per a comprovar si tenen necessitats com fer la compra o adquirir medicaments.

Amb els propòsits d’afavorir el comerç local i garantir l’accés de tota la ciutadania als productes bàsics, Puçol manté oberta la part interior del Mercat Municipal tres matins a la setmana —dimecres, divendres i dissabte —, amb les mesures de seguretat corresponents. Tal com expliquen fonts del Consistori, «el Mercat Municipal és necessari perquè és una forma que el sector del barri antic tinga accés a productes pròxims». Per a ajudar també als comerços del municipi l’activitat dels quals no és essencial, l’Ajuntament edita i comparteix vídeos didàctics en què comerciants ofereixen un altre tipus de serveis, com material de gastronomia o exercicis de relaxació. «El que intentem és reactivar tot; des del somriure quotidià fins a tots els tipus de comerç», assenyalen fonts municipals.

L’Ajuntament de Puçol ha multiplicat el treball en els mitjans de comunicació locals. Tots ells s’agrupen en És Puçol; tot el material dissenyat per l’equip de comunicació —cartells, informacions, horaris d’obertura, etc.— es transmet per tots els mitjans alhora, tant per Facebook, Instagram i Twitter com YouTube i WhatsApp. Quan les notícies són més àmplies, es publiquen en la web municipal.

«El que intentem és reactivar tot; des del somriure quotidià fins a tots els tipus de comerç»

Puçol ha creat també materials participatius recollits en la sèrie «Eixirem», que engloba fragments de vídeos enviats per la població i editats per l’Ajuntament que transmeten un missatge positiu. Cada dia es publica un nou vídeo, i la sèrie s’ha ampliat ja fins a la publicació de galeries de fotos de veïns i veïnes de la localitat. Una altra manera d’oferir distraccions i oportunitats a la ciutadania és la formació des de casa. El Consistori imparteix cursos en col·laboració amb l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local (ADL) que estan rebent una bona acceptació per part de la població.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 8 =