25n
25N
25N

Puçol comença sis tractaments contra les plagues

Puçol comença sis tractaments contra les plagues
07/07/2020 -

Una primavera amb moltes pluges i les limitacions per a moure’s als ciutadans han afavorit les plagues de milpeus, paparres i xinxes en els camps pròxims al nucli urbà, per això des del 18 de maig s’han realitzat sis tractaments de xoc per part de Winton Ibèrica i l’Ajuntament de Puçol, sempre de matinada, actuant sobre els camps i les vies públiques limítrofes del nucli urbà, en els quals s’ha polvoritzat insecticida mitjançant canó.

La invasió és pròpia de la climatologia típica de primavera i tardor: humitat, precipitacions intermitents, temperatures fresques a la nit i caloroses pel dia. Situació accentuada enguany pel confinament de la població i el menor ús que s’ha fet d’aquestes zones limítrofes del nucli urbà.

Els tractaments contra xinxes, caparres i milpeus s’han realitzat en polígon La Murta (18 de maig), avinguda Catalunya (20 maig), interior i exterior de Mas de Mur (25 maig), avinguda Corts Valencianes i polígon La Murta (3 juny), Corts Valencianes i Mas de Mur (9 juny) i, finalment, Corts Valencianes i polígon La Murta (16 juny).

«Els tractaments realitzats consisteixen en la polvorització d’insecticida mitjançant un canó, sobre els vials, polígons i edificis públics», apunta el regidor de Sanitat, Alejandro Sancho. «Són tractaments de desinfecció que acaben amb tots els insectes de la zona, però només poden realitzar-se en espais públics, no en façanes d’habitatges ni en parcel·les privades».

El problema és que l’efectivitat del tractament és reduïda si hi ha solars sense edificar i parcel·les abandonades pels seus amos, per la qual cosa és imprescindible mantenir-los en les degudes condicions.
La clau és prevenir, eliminant els focus de proliferació en parcel·les i solars amb deficient estat de conservació. Per això, l’Ajuntament ha començat a identificar als propietaris de parcel·les confrontants al nucli urbà, a través de l’oficina agrícola municipal, perquè realitzen la neteja d’aquestes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × dos =

lleida 2020
activem alfafar