25n
25N
25N

Puçol ha aprovat 167 ajudes a autònoms i microempreses per 365.000 euros

Puçol ha aprovat 167 ajudes a autònoms i microempreses per 365.000 euros
23/04/2021 -

El pressupost total de les Ajudes Parèntesis a Puçol és de 894.000 euros, dels quals l’Ajuntament aporta 134.000 euros, mentre la Generalitat contribueix amb el 62,5% i la Diputació de València amb el 22,5% dels fons. En una primera fase, del 6 de març al 6 d’abril, s’han atés les sol·licituds dels sectors més afectats per la crisi de la COVID-19, i des d’aquesta data fins al 6 de maig s’estan atenent les sol·licituds d’altres sectors que també s’han vist afectats.

De les 167 ajudes que l’Ajuntament ha aprovat fins al 20 d’abril, 102 corresponen a la primera fase, els sectors més afectats (hostaleria, turisme, mercats ambulants, oci i espectacles…), el termini dels quals va concloure el 6 d’abril; mentre les altres 65 corresponen a la segona fase, que inclou sectors com a comerç, perruqueries, salons de bellesa, reparacions, acadèmies o actors, entre altres, i el termini dels quals està obert fins al 6 de maig.

La segona fase, destinada a ajudar a sectors no inclosos en la primera, estava condicionada al fet que hi hagués sobrant una vegada atesos els sectors més afectats. Per això, molts autònoms i microempreses criden interessant-se, per si poden demanar la subvenció. Des de l’ajuntament informem que encara queda pressupost per a atendre les ajudes que sol·liciten els nostres comerciants locals.

«L’ajuntament allarga la mà a tots els que compleixen la condició de beneficiaris perquè presenten la seua sol·licitud. Vivim unes circumstàncies sanitàries, econòmiques i socials excepcionals i som conscients que hem de fer costat al nostre teixit empresarial i econòmic», recorda l’alcaldessa Paz Carceller. «En definitiva: no et quedes sense la teua ajuda».

A més, com la sol·licitud es realitza preferentment a través de la seu electrònica, està oberta les 24 hores sense interrupció.

També les gestories realitzen aquests tràmits, per la qual cosa agraïm a aquests professionals el seu treball, especialment per les moltes tasques que se’ls acumulen aquests dies.

El temps de tramitació per l’administració municipal, des que es registra la sol·licitud fins que s’abona al sol·licitant, està avui en una mitjana de 17 dies naturals. És prioritari per a l’ajuntament la gestió d’aquestes ajudes amb la finalitat de pal·liar els tancaments d’activitat forçosa i el descens de vendes i de treball de determinats sectors.

És molt important, perquè el termini no s’allargue, presentar correctament la documentació que ha d’acompanyar a la sol·licitud, és a dir, certificat de titularitat del compte bancari i factures de despesa corrent per import superior a l’ajuda sol·licitada (IVA exclòs).

Des de l’àrea de promoció econòmica, es recomana que es presenten factures per més import de la subvenció que se sol·licita, ja que, si al final de tot el procés sobrés pressupost, es farà un segon pagament repartint el que quede a prorrata entre tots els beneficiaris, per a això els justificants de despesa han d’aconseguir import suficient.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =

museo prehistoria
museo prehistoria