Publicats els guanyadors dels primers Premis d'Innovació Social

Estos I Premis han reconegut tres modalitats d’innovació: Millor Experiència en Consum de Productes de Proximitat, Millor Solució Creativa a Problemes Socials i Millor Projecte de Participació Ciutadana.

Guardar

L’hemicicle de l’Ajuntament ha acollit este matí l’entrega de guardons als guanyadors de la I edició dels Premis d’Innovació Social, una iniciativa impulsada des de la Regidoria d’Innovació i Gestió del Coneixement amb l’objectiu de “reconéixer i visibilizar l’esforç i la dedicació de les persones i entitats de València que estan treballant activament per millorar les condicions de vida de la ciutadania en general, i en particular dels col·lectius socialment més vulnerables”, en paraules del regidor Jordi Peris.

L’entrega dels I Premis d’Innovació Social s’ha unit a la del I Concurs de Cartells sobre Sostenibilitat Urbana, “dos qüestions, la innovació social i la sostenibilitat urbana, que són estratègiques”, ha afirmat Joan Ribó, “i, al mateix temps, complementàries en una ciutat que aposta per la igualtat, la solidaritat per la cohesió social, la defensa dels drets ciutadans i la qualitat de vida, com és la ciutat de València”.

Estos I Premis han reconegut tres modalitats d’innovació: Millor Experiència en Consum de Productes de Proximitat, Millor Solució Creativa a Problemes Socials i Millor Projecte de Participació Ciutadana. L’Associació de Llauradores i Llauradors Amics de l’Agroecologia ha arreplegat el premi de la primera modalitat pel seu programa SPG Sistema Participatiu de Garantia. Es tracta d’un sistema que fomenta el consum de productes de proximitat i certifica les entitats productores basant-se en la participació de múltiples actors, i que es basa en la confiança entre ells, les xarxes socials i l’intercanvi de coneixements.

El Premi Millor Solució Creativa als Problemes Socials ha sigut per a l’associació Taller de Independencia, pel seu taller dirigit a augmentar l’autonomia de les persones dependents, essencialment en àrees de la vida quotidiana com la mobilitat, la neteja o la independència a casa.

Finalment, s’ha atorgat el Premi al Millor Projecte de Participació Ciutadana a l’associació Orriols Con-Vive, un programa de desenvolupament comunitari que l’entitat desplega al barri d’Orriols amb l’objectiu de promoure un model de convivència intercultural i d’integració social basat en la participació ciutadana, el desenvolupament i l’enfortiment ajustats al territori. Entre les activitats del programa destaquen la generació d’espais de reflexió i decisió per mitjà de la celebració d’assemblees mensuals, la creació d’una web i perfils en les xarxes socials, o un taller de ràdio per a xiquets i xiquetes de 5 a 12 anys.

Cada una d’estes tres entitats guanyadores seran guardonades amb 3.000 euros i, a més, s’han designat un o dos finalistes en cada categoria. En total, esta primera edició ha aconseguit una participació de 32 projectes, la qual cosa reflectix l’interés que la convocatòria ha despertat entre les entitats ciutadanes.

A més, l’alcalde Ribó i el regidor Peris han entregat el primer premi al guanyador del Concurs de Cartells sobre Sostenibilitat Urbana, que han recaigut en Álvaro Góngora, estudiant de Disseny Industrial i Desenvolupament del Producte de la Universitat Politècnica de València, pel seu disseny titulat “No esperes a que esto ocurra”. Tal com establien les bases, el guanyador rebrà un premi de 1.500 euros, i a més s’han previst un segon i tercer premis dotats amb 1.000 i 500 euros, respectivament, i 5 accèssits, dotats amb 500 euros cada un.

Destacats