25n
25N
25N

Publicat el cens electoral per a les eleccions municipals i europees 2019

Publicat el cens electoral per a les eleccions municipals i europees 2019
23/05/2019 -

L’Oficina d’Estadística ha incorporat en el seu portal web (www.valencia.es/estadistica) la publicació titulada «Cens Electoral Municipals i Europees 2019», que recull tota la informació referida a la convocatòria electoral del pròxim diumenge, 26 de maig. Com és habitual davant la convocatòria de consultes electorals, des de l’Oficina Municipal d’Estadística de l’Ajuntament de València s’elabora prèviament una publicació relativa al cens d’electors convocats.

Tal com s’assenyala des de l’Oficina, el conjunt de persones amb dret a vot a la ciutat pot variar en cada cita electoral i, de fet, ho fa com a resultat dels moviments de població, defuncions o incorporacions de les persones que arriben a la majoria d’edat i, per tant, tenen dret al vot.

El cens electoral està compost pel cens electoral d’espanyols residents a València (CER), el cens electoral d’estrangers residents a València amb dret a vot per a aquestes eleccions municipals (que inclou els nacionals d’altres països de la Unió Europea, així com nacionals de Bolívia, Cap Verd, Xile, Colòmbia, Corea, l’Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, el Perú i Trinitat i Tobago que, entre altres requisits, hagen declarat la seua intenció de votar en les eleccions municipals) (CERE), i el cens electoral d’espanyols residents a l’estranger inscrits a València (CERA). En les eleccions municipals tenen dret a vot tots els electors inscrits en el CER, el CERA i el CERE, mentre que en les eleccions al Parlament Europeu participen els electors dels països de la UE.

El document publicat per l’Oficina Municipal d’Estadística inclou la informació de persones inscrites en el cens provisional, tant espanyols residents a València (CER) com estrangers residents a València amb dret a vot (CERE), però no les inscrites en el CERA (en aquesta convocatòria, 32.349 electors). La categoria de nous electors respecte a les eleccions municipals correspon als electors que en la data de les anteriors eleccions municipals (24 de maig de 2015) i al Parlament Europeu (25 de maig de 2014) no havien complit 18 anys.

La publicació ha sigut elaborada a partir del fitxer de les llistes d’electors facilitades a l’Ajuntament per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que recull els moviments comunicats pels ajuntaments, els consolats i els registres civils. No obstant això, cal tindre en compte que les dades publicades no constitueixen el cens electoral definitiu, ja que aquest inclou, a més, el resultat de les resolucions i les sentències a les reclamacions i recursos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 11 =

museo prehistoria