25n
25N
25N

Publicat l'acord d'Educació i sindicats per a reduir les hores lectives del professorat

Publicat l'acord d'Educació i sindicats per a reduir les hores lectives del professorat
14/08/2020 -

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica aquest divendres l’acord aconseguit entre la conselleria d’Educació i els sindicats per a reduir les hores lectives del professorat en el curs 2021-2022, de manera que el cos de mestres tindrà 23 hores lectives i el professorat dels instituts 18 hores.

Educació assenyala que l’inici del curs pròxim, després de la suspensió de les classes presencials del curs 2019-2020 per la pandèmia, també suposa “un gran repte per al conjunt del professorat valencià i de la comunitat educativa”.

“Un repte per a donar resposta a la necessitat des del punt de vista de la salut pública de continuar aplicant mesures de prevenció i control de la Covid-19, per a disposar de centres educatius saludables i assegurances i, al mateix temps, complir els objectius educatius i de sociabilitat que afavorisquen el desenvolupament del conjunt de l’alumnat i garantisquen l’equitat”, ha assenyalat.

Així, per a garantir que el desenvolupament del pròxim curs es puga dur a terme amb “les màximes garanties de seguretat i la màxima presencialitat possible” de l’alumnat, Educació va acordar amb els sindicats amb representació en la taula sectorial d’Educació, STEPV IV, FE-CCOO-PV, CSI-F I FESP-UGT, la reducció de la part lectiva de la jornada setmanal del personal docent perquè puga incrementar les hores dedicades a les tasques de coordinació.

L’acord agraeix en primer lloc a tots els sectors de la comunitat educativa l'”esforç ingent” que han realitzat per a poder mantenir l’atenció educativa “més adequada” en una situació tan complexa com la que ha provocat la pandèmia de la COVID-19.

Així, totes les parts signants van consensuar “mantenir aquest compromís i dedicació en l’organització i el desenvolupament del curs 2020-2021” i es comprometen a “continuar treballant units i posant en primer pla, com ha fet el professorat valencià des de l’inici de la pandèmia, les necessitats educatives i formatives de l’alumnat en un context de centres segurs i saludables per a tots els sectors de la comunitat educativa”.

Educació analitzarà la concreció que s’establisca en els centres educatius públics del marc general proposat, així com la dotació extraordinària que es requerisca recursos econòmics i de l’increment del professorat necessari per a un funcionament adequat dels centres.

Quant a la reducció d’hores lectives, es va acordar la reducció d’una hora lectiva setmanal en el curs 2020-2021 al professorat que impartisca docència per àmbits en el primer curs d’Educació Secundària Obligatòria perquè puga dedicar-la a les tasques de coordinació amb els departaments didàctics de l’àmbit corresponent.

Així mateix, es va acordar la reducció a 23 hores lectives setmanals del personal docent d’Educació Infantil, Primària i Educació Especial i de 18 hores en la resta d’ensenyaments.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + huit =