25n
25N
25N

El PSPV lamenta que el PP creu "fals alarmisme entre pares" a pocs dies de l'inici del curs

El PSPV lamenta que el PP creu "fals alarmisme entre pares" a pocs dies de l'inici del curs
25/08/2020 -

La portaveu socialista d’Educació en Les Corts Valencianes, Ana Besalduch, ha assenyalat que el Consell “porta treballant molts mesos perquè la ‘tornada a escola’ siga presencial i amb la màxima seguretat possible” i ha criticat que el PP faça declaracions pocs dies abans de l’inici del nou curs que “només contribueixen a crear fals alarmisme entre els pares i mares”.

Així ha respost a les declaracions de la ‘popular’ Beatriz Gascó, que ha assegurat que el pla per a la volta a les aules “no ofereix garanties de seguretat sanitària” i ha reclamat la compareixença de Ximo Puig en la Diputació Permanent.

Besalduch ha recordat que un partit d’oposició “no pot dedicar-se únicament a criticar al govern, també ha de treballar per a proposar mesures” i “una oposició responsable haguera treballat un pla de retorn a les aules alternatiu amb temps si aquest no li sembla bé”.

La socialista ha posat en valor la “gran faena” que s’ha fet per part del Govern valencià i del personal docent perquè el retorn a les classes “es faça amb normalitat i preservant sempre la salut de tota la comunitat educativa” i ha indicat que, malgrat els intents del Partit Popular per negar-lo, “la Comunitat Valenciana ha sigut l’única autonomia amb un pla de ‘tornada a escola’ consensuat amb professors i sindicats”.

“El Partit Popular no pot continuar negant que existeix un consens fins i tot amb els col·legis concertats i privats”, ha indicat, recordant a més que el Consell ha mobilitzat més de 200 milions d’euros per a afrontar el nou curs escolar marcat per la Covid-19″.

“Bona part d’aquesta suma –ha afegit Besalduch– prové del fons interterritorial del Govern d’Espanya”. En aquest sentit, Besalduch ha indicat que “la major part d’aquesta inversió està destinada a l’augment de docents, amb 4.374 nous professors, la qual cosa eleva el número total a 76.000, un rècord per a la Comunitat que disminuirà la ràtio d’alumnes per aula”.

D’altra banda, la socialista ha volgut recordar al PP que en ple estat d’alarma, “es van repartir més de 14.000 tauletes per a garantir l’educació entre els xiquets i xiquetes amb menys recursos” i ha indicat a Gascó que això hauria de ser “un exemple per a altres comunitats on governa el PP, com Múrcia, que no ha repartit ni una”.

“Des del mes de juliol els centres educatius han enviat les necessitats individualitzades de l’alumnat a la Conselleria i tots els xiquets i xiquetes que necessiten tauleta la tindran”, ha assenyalat també la diputada, qui ha posat en valor els més de 30 milions d’euros que es destinaran per a aquest fi. Així, la dirigent socialista ha destacat que “15.000 dispositius se sumaran als 14.500 ja subministrats des de l’inici de la pandèmia”.

Sobre el material per a lluitar contra la Covid-19, ha assegurat que tots els centres educatius “han rebut material higienicosanitari” i que, a més, “s’ha donat una dotació extraordinària perquè ells mateixos puguen adquirir més”.

Finalment, ha celebrat que la Comunitat tinga “un govern progressista que ha pogut esmenar la política depredadora contra el sistema públic que havia exercit el PP” i ha indicat que el Consell “ha invertit els diners que ha enviat el Govern d’Espanya en matèria d’Educació a millorar la qualitat educativa amb major professorat i menys alumnes per classe”, alguna cosa que per a Besalduch significa “una garantia de seguretat i en la lluita contra el virus”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 1 =