caixa popular

PSPV destaca la inversió de 64,6 milions per a la ciutat que arrepleguen els pressupostos de la Generalitat

PSPV destaca la inversió de 64,6 milions per a la ciutat que arrepleguen els pressupostos de la Generalitat
08/11/2018 -

La secretària general del PSPV en la ciutat de València, Sandra Gómez, ha destacat l’aposta “indiscutible” de la Generalitat amb València en destinar en els seus pressupostos per a 2019 una inversió de 64,6 milions d’euros per a més de 60 projectes, enfront dels 37 milions que es va destinar en 2015, quan governava el PP, que “havia deixat oblidades les prioritats de València”, ha considerat.

Així ho ha indicat Gómez en una trobada informativa amb mitjans de comunicació, acompanyada pel síndic del PSPV en les Corts, Manolo Mata, per a explicar les inversions que durà a terme la Generalitat en la ciutat de València en el pròxim exercici de 2019.

Ha detallat que aquests 64,6 milions suposen un increment de 13 milions sobre les inversions de 2018 i comporten una inversió per habitant de 80,9 euros, la qual cosa suposa quasi un 25% més que en 2018 que va anar de 65 euros per valencià. Al seu judici, aquestes dades posen de manifest “l’aposta del Consell pels serveis fonamentals de València”.

Per Conselleries, ha destacat la “forta” inversió en matèria sanitària amb 27,2 milions per a la millora de les instal·lacions. Entre els projectes, ha destacat els 10,4 milions que es destinaran en 2019 al Complex Hospitalari de Campanar, dels quals 5,8 milions són per a inversions en el complex, 3 milions per als Centres d’Especialitats i el Centre de Salut Campanar II i 1,6 milions per a l’edifici d’Urgències.

A més, ha explicat que està prevista una inversió de 8,9 milions per als Centres de Salut del carrer Xile, un altre en Malilla i un tercer en Tres Forques, dels quals en 2019 s’invertiran 470.000 euros.

Per a Educació, s’injectaran en la ciutat 15,5 milions d’euros, dels quals 5,3 milions aniran per a Reformes en els Centres de Secundària; 4,2 milions al Col·legi Públic 103 d’Avinguda de Balears, que ha d’estar conclòs en 2019, i 1,5 milions a l’IVAM, entre altres actuacions.

3,7 MILIONS Al CABANYAL

En Obres Públiques s’invertiran 10,7 i entre les actuacions destaquen els 3,7 milions per a actuacions en el Cabanyal finançades pel Conveni amb el Ministeri de Foment; 2,8 milions per a la Línia 10 de Metrovalencia –antiga T-2– que era “una assignatura pendent”, ha puntualitzat i 13,7 milions per a l’Anell Verd Metropolità i els nous itineraris Cicle-Per als vianants.

Altres departaments que també invertiran seran Turisme que dedicarà 2,8 milions per a la nova seu de l’Institut Valencià de Tecnologias Turístiques en l’Albereda o inversions per 3,6 milions de la Conselleria d’Hisenda per a ampliar i millorar edificis, molts d’ells en el Centre Històric de la ciutat com la Casa dels Caramels.

Així mateix, les instal·lacions de Justícia es milloraran amb una inversió de 3,8 milions, incloent-hi mig milió per a la seu del Tribunal Superior (TSJ), ha detallat Sandra Gómez.

“PUIG, ‘PRESIDENT’ QUE MÉS HA TREPITJAT EL CARRER”

Per la seua banda, Manolo Mata ha posat en valor el treball realitzat per a aconseguir uns comptes que “trenquen amb les hipoteques del passat” i “pensen en la ciutat” i, en aquest sentit, ha destacat que açò ha sigut així perquè el cap del Consell, Ximo Puig, és “el ‘president’ que més ha eixit del Palau i més ha trepitjat els carrers de València”.

A més, ha puntualitzat que si s’aproven els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) els comptes valencians “tindran un increment exponencial” perquè molts dels compromisos depenen dels pressupostos de l’Estat com és la condonació dels 350 milions d’euros del deute de la Marina de València.

Per açò, ha demanat als grups polítics fer “un exercici de responsabilitat”. “Els socialistes ens deixem esquinçalls en la nostra organització per abstenir-nos per a mantenir un govern i evitar unes terceres eleccions a Espanya i ens va costar sang, suor i llàgrimes”, ha manifestat.

En aquest sentit, s’ha preguntat per què “no hi ha diputats valencians rebels” i ha animat al parlamentari de Cs en el Congrés Toni Cantó a “alçar-se matí i arreglar la Marina” amb el seu vot a favor dels PGE. “La Marina avui és un exemple de gestió a Espanya, però el compromís del govern solament estarà si s’aproven els pressupostos”, ha advertit.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =

caixa ontinyent
Extra nº 2 - FEBRERO 2019