25n
25N
25N

PSPV i PSRM s'alien per a un transvasament "irrenunciable", situar el finançament en l'agenda i reforçar el Corredor

PSPV i PSRM s'alien per a un transvasament "irrenunciable", situar el finançament en l'agenda i reforçar el Corredor
13/01/2020 -

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, i el secretari general del PSOE Regió de Múrcia (PSRM), Diego Conesa, han subratllat aquest dilluns que l’aigua del transvasament Tajo-Segura és “irrenunciable” per a valencians i murcians, i tots dos s’han compromés a ser “absolutament determinants” en la seua defensa.

Els dos dirigents han mantingut una trobada en el Casino d’Oriola (Alacant) per a tractar polítiques conjuntes en matèria d’aigua, segons ha informat el PSPV en un comunicat.

Ximo Puig ha assenyalat que l’objectiu fonamental de la trobada era “forjar aliances per a la millora de les nostres comunitats autònomes”, i ha expressat el seu desig que aquestes trobades es mantinguen “permanentment”.

En eixe sentit, el líder dels socialistes ha assegurat que el PSOE és un “partit útil per als ciutadans i que vol millorar la vida de les persones”.

Sobre les polítiques en matèria d’aigua ha explicat: “Volem treballar una perspectiva de suma de recursos per a garantir aigua per sempre”, i ha apuntat que no volen fer “banderilles ni fer de l’aigua una confrontació”.

No obstant això, el també president de la Generalitat ha insistit que seran “absolutament determinants en la defensa del transvasament, dels regants i del conjunt de la indústria agroalimentària de la qual és l’horta d’Europa”.

Per part seua, Diego Conesa ha incidit en el caràcter “irrenunciable del transvasament Tajo-Segura”, així com “la garantia de subministrament d’aigua per a reg i consum”.

“Tant el PSPV com el PSRM fem costat al Govern d’Espanya per a treballar dins de les seues competències en la Mar Menor, i exigim al govern de Múrcia que siga valent per a prendre les mesures necessàries per a no danyar als xicotets agricultors, tant de Múrcia com de la Vega Baixa”, ha apuntat Conesa.

COMUNITATS PITJOR FINANÇADES

A més, sobre la formació del nou govern, el secretari general del PSPV ha apuntat que existeix “una oportunitat per a facilitar l’itinerari de justícia social pel qual ha nascut aquest partit”, i ha assenyalat que és “de justícia” que se situen en l’agenda temes pendents com el finançament autonòmic.

“Les comunitats pitjor finançades són la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia i, per tant, aquesta és una situació que no pot continuar”, ha dit i ha agregat que “durant aquest any, segons el compromís del president Pedro Sánchez, es treballarà per a aprovar un nou model que garantisca el Sistema del Benestar, l’equitat i la singularitat de les regions”.

CORREDOR MEDITERRANI

Així mateix, el president ha destacat la importància de reforçar el Corredor Mediterrani per a totes dues comunitats, en tractar-se d’una infraestructura fonamental “que significarà una major competitivitat per a les nostres empreses i una major possibilitat de col·locar els nostres productes en mercats europeus”.

Per tant, exigiran al recentment format Govern d’Espanya “avançar en la direcció d’aquest últim any”, però agilitant la finalització del corredor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 18 =

Informacion coronavirus