25n
25N
25N

PSPV creu que el pla de mobilitat del govern "posarà fi a la discriminació de l'àrea metropolitana

PSPV creu que el pla de mobilitat del govern "posarà fi a la discriminació de l'àrea metropolitana
03/01/2020 -

El PSPV-PSOE de la província de València ha celebrat el Pla de Mobilitat Sostenible que recull el document d’acord del programa de govern del futur gabinet de Pedro Sánchez, ja que segons ha afirmat la formació “posarà fi a la discriminació històrica de l’àrea metropolitana de València”

La Comissió Executiva Provincial ha valorat en un comunicat que amb aquest pla de mobilitat sostenible que contempla l’acord de Govern PSOE-Podem “es compleixen àmpliament les expectatives que des de l’Executiva de la província de València s’ha demandat en diferents Fòrums de Mobilitat, resolucions i mocions en l’àmbit local i autonòmic”.

Així, la secretària provincial, Mercedes Caballero, ha assegurat que amb aquestes mesures “es dóna resposta a una demanda històrica dels territoris, com la regulació del finançament del transport públic”.

En aquest sentit, ha criticat que la portaveu del grup popular a l’Ajuntament de València, María José Catalá, “vulga confondre a la ciutadania quan declara que el Govern s’oblida del transport metropolità”.

Per això, l’ha animada “a informar-se sobre un acord positiu que per fi va atendre de manera equitativa el finançament de l’accés a un transport públic accessible i de qualitat”.

La dirigent socialista ha subratllat que “serà el futur Executiu de Pedro Sánchez el que plasme per Llei l’accés d’aquests recursos que evitaren la discriminació que hem patit com a territori per a accedir a aquests serveis que sí que es destinaven a altres àrees metropolitanes com les de Madrid o Barcelona”, ha indicat.

“CRITERIS OBJECTIUS”

Caballero ha denunciat “la discriminació històrica en finançament del transport públic de l’àrea metropolitana de València via pressupostos generals de l’Estat”. Una situació, ha dit, “que ara podrem solucionar amb l’anunci d’aquesta llei que establirà criteris objectius per a poder accedir a un finançament que ens permetrà avançar més en la sostenibilitat dels desplaçaments per la província”.

Així mateix, ha subratllat que les àrees urbanes “són motor del creixement i generen el 85% del PIB de la UE i, concretament, en l’àrea metropolitana de València es concentren 4,7 milions de desplaçaments diaris, que necessiten escometre polítiques que permeten planificar i dissenyar un sistema integrat de transport públic, coordinat i harmonitzat amb totes les administracions”.

“INDUBTABLE APOSTA PER LA MOBILITAT URBANA”

Per a la secretària de Mobilitat de la CEP, Carmen Antequera, l’anunci de la Llei de Mobilitat Sostenible suposa “l’instrument definitiu per a transferir equitativament el finançament al sistema de transport públic i se suma a la indubtable aposta que ja està fent-se des de Generalitat per la mobilitat urbana sostenible amb la creació de l’Autoritat del Transport Metropolità de València”, entre altres actuacions.

“Avancem cap als paràmetres de mobilitat sostenibilitat que estableix la Comissió Europea, ja que la gran majoria dels països de la UE ja compten amb lleis de finançament del transport públic que regule de manera justa l’accés a les subvencions públiques el que permetrà una política tarifària atractiva i sostenible per a l’usuari”, ha agregat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 13 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud